Duurzame aanpak GWW (West-Overijssel)

Duurzame aanpak GWW (West-Overijssel)

Infra Futurelabs en de Regio Zwolle en Bouw Circulair organiseren samen de eerste bijeenkomst van de Community of Practice Duurzame Aanpak GWW in West Overijssel en de regio Zwolle.

In 2021 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder gemeenten in West-Overijssel naar wat er nodig is om tot een circulair systeem te komen voor de inrichting en het beheer en onderhoud van infrastructuur en openbare ruimte. De aanbeveling uit dit onderzoek luidde: organiseer samen kennis en kunde rondom circulariteit en zet samen stappen naar een circulaire economie. Uit deze aanbeveling is het programma Infra Futurelabs ontstaan.

Deze sessie, die zowel voor overheden, ondernemers als onderwijsinstellingen en studenten is, willen we graag benutten om samen te verkennen waar de grootste vraagstukken liggen als het gaat om de transitie naar een circulaire economie. Van daaruit gaan we samen een programma maken voor de eerstvolgende sessie.

Programma

  • 09.00 – Inloop met koffie
  • 09.15 – Overleg Betonketen West-Overijssel incl. toelichting – Dirk Jan Bours
  • 10.00 – Pauze gelegenheid tot netwerken
  • 10.15 – Community of Practice Infra Futurelabs – Jan Wienk (Infra Futurelabs) & Circulair aanbesteden en inkopen – Willemien Bras (SSC-ONS)
  • 10.45 – Interactief – behoefte verkenning
  • 11.30 – Afsluiting
Datum / Tijd
02-06-2022
9:00 - 11:30

Locatie
BRAINZ Stadslab
Zwolle

Meer informatie
https://regiozwollecirculair.nl/evenementen/bijeenkomst-community-of-practice-duurzame-aanpak-gww/