Circulariteit door behoud van waarde

Circulariteit door behoud van waarde

DGBC houdt op 1 december het webinar ‘Circulariteit door behoud van waarde: een overzicht van deeloplossingen en toepassingen in de praktijk’. Circulair bouwen is is meer dan het voorkomen van onnodige uitputting van grondstoffen en de milieu-impact minimaliseren. De materialen zo efficiënt en circulair mogelijk blijven inzetten is minstens zo belangrijk.

In dit webinar verkennen we de mogelijkheden om te ontwerpen en te bouwen op een manier zodat het materiaal na gebruik opnieuw opnieuw kan worden toegepast. En dat hoeft niet in dezelfde gebouwfunctie te zijn: een kantoor kan ook een hotel of appartementencomplex worden.

Om dat na te streven zingen er inmiddels diverse termen rond in de gebouwde omgeving, van losmaakbaarheid tot remontabel ontwerpen, van modulair bouwen to adaptief vermogen. Deze ‘deeloplossingen’ hebben grotendeels hetzelfde doel: maximaal hergebruik. Tijdens het webinar zoomen we verder in op deze deeloplossingen en belichten we de overeenkomsten en verschillen.

Uiteraard doen we dit met marktpartijen aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Onder leiding van Ruben Zonnevijlle (DGBC) delen de volgende partijen hun kennis en ervaring:

  • Alba Concepts (Jim Teunizen)
  • Jan Snel (Daan Kosterman)
  • Heijmans (Thijs Huijsmans – Fenixloodsen)
  • Brink Groep (Marleen Hermans)

Aanmelden

Ben jij een architect, ontwerper, opdrachtgever, ontwikkelaar of bouwers? Of wil je gewoon graag weten hoe jij kunt bijdragen aan een circulaire bouweconomie? Meld je dan hier aan.

Bron: DGBC


Datum / Tijd
01/12/2020
10:00 am-11:30 am

Adres

,

Kaart niet beschikbaar