Dutch Design Week 2020

Dutch Design Week 2020

Van 17 tot en met 25 oktober maakt het Ketelhuisplein in Eindhoven plaats voor de Dutch Design Week (DDW). Het Ketelhuisplein wordt getransformeerd tot een etalage voor de op biobased gebaseerde architectuur van de toekomst.

Het gebruik van biobased materialen vermindert CO2-uitstoot en zorgt ervoor dat we minder afhankelijk worden van materialen afkomstig uit fossiele brandstoffen. De bouwsector heeft nog een flinke slag te maken in het gebruiken van biobased materialen. Dit terwijl cement volgens het International Energy Agency verantwoordelijk is voor ten minste 7% van de door mens veroorzaakte broeikasgasemissies wereldwijd.

Daarom concentreert DDW zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp. Zij zien het als opgave om te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers daarbij te versterken. Tijdens het evenement zijn alle denkbare disciplines en aspecten van design welkom, er ligt nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs.

Meer informatie over o.a. de locaties en openingstijden tijdens de Dutch Design Week vind je hier.


Datum / Tijd
17/10/2020-25/10/2020
Hele dag

Adres
Eindhoven
Ketelhuisplein, Eindhoven
Nederland

Kaart wordt geladen...