Duurzaamheid in (rijks) infraprojecten

Duurzaamheid in (rijks) infraprojecten

Het Leerplatform MIRT organiseert op donderdag 4 juni een online-kennismiddag voor en door projectteamleden van Rijk en regiopartijen die voor infrastructuurprojecten aan de slag zijn gegaan met duurzaamheid en circulariteit of daar binnenkort mee te maken krijgen.

Tijdens deze middag presenteren ‘voorlopers’ uit weg-, waterbouwprojecten hun duurzaamheidsaanpak en ervaringen; zowel in de verkenning-, planuitwerking- als realisatiefase. Tijdens deelsessies in kleinere groepen is er volop ruimte om ervaringen te delen, ideeën op te doen of je eigen aanpak aan te scherpen. Projectteamleden van infrastructuurprojecten, zowel van Rijk als regio, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze interactieve kennisbijeenkomst.

Deze online-kennismiddag wordt gehouden door middel van Zoom. Na aanmelding wordt alle praktische informatie daarover doorgestuurd.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Leerplatform MIRT.

Achtergrond

De ambitie vanuit het Klimaatakkoord is helder: in 2030 werkt de Rijksoverheid klimaat- en energieneutraal, wordt de helft minder primaire grondstoffen verbruikt en worden infrastructuurprojecten klimaatneutraal en circulair aanbesteed. Dat is natuurlijk best spannend. Want verduurzamen: hoe doe je dat precies? Welke afwegingen maak je daarbij? En wat zijn de dilemma’s en uitdagingen waar je tegenaan loopt?

In diverse projecten is inmiddels ervaring opgedaan met het toepassen van duurzaamheid en circulariteit in afwegings- en besluitvormingsprocessen. Een goed moment om de tussenbalans op te maken, ervaringen uit te wisselen en een kritische discussie aan te gaan.


Datum / Tijd
04/06/2020
1:00 pm-5:00 pm

Adres

,

Kaart niet beschikbaar