Symposium ‘De industrie maakt het circulair!’

Symposium ‘De industrie maakt het circulair!’

Circulair ondernemen biedt kansen voor innovaties en nieuwe businessmodellen, bevordert leveringszekerheid en is belangrijk voor een toekomstbestendige sector. Kom naar het symposium ‘De industrie maakt het circulair!’ op dinsdag 10 december 2019 en hoor wat de laatste ontwikkelingen zijn en wat het voor jouw onderneming kan betekenen. In een Circulaire Maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid en op materiaalniveau gerecycled maar, na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig ingezet.

Programma

  • Ondernemers die al stappen zetten naar een circulair bedrijfsmodel delen tijdens het symposium hun inzichten over circulair ondernemen.
  • Sprekers als Harald Tepper, Program Lead Circular Economy bij Philips en Esther Kersten, directeur Strategy & Sustainability FLEET bij Vanderlande, gaan in op het belang van samenwerken in de keten en de rol van toeleveranciers.
  • Karsten Klein, directeur bij de FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) vertelt hoe de technologische maakindustrie aan de slag gaat.
  • Sprekers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lichten uit hoe bedrijfsleven en overheid samenwerken aan een circulaire maakindustrie.

Het symposium wordt georganiseerd door FME en Koninklijke Metaalunie in samenwerking met het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie. 

Meer informatie en aanmelden via de websites van FME, RVO of Metaalunie.


Datum / Tijd
10/12/2019
2:00 pm - 7:30 pm

Adres
Koninklijke Metaalunie
Einsteinbaan 1, 3439 NJ Nieuwegein
Nederland

Kaart wordt geladen...