Webinar circulaire wijkaanpak

Webinar circulaire wijkaanpak

De gebouwde omgeving wordt de komende jaren wijk voor wijk verduurzaamt. Hierbij ligt de focus in eerste instantie op aardgasvrij. Er is echter ook een andere doelstelling: Nederland circulair in 2050. Daarom koppelt Squarewise de thema’s wijkaanpak en circulariteit; zo halen we een echt duurzaam 2050 versneld dichterbij.

Lisa van Welie en Yael Aartsma, Transitiemakers bij Squarewise, nemen de deelnemers in deze sessie mee in het proces van de wijkaanpak en het belang om hierin aandacht te hebben voor het thema circulariteit (why). Dit doen ze aan de hand van het Wijkkompas; een model dat houvast geeft in het proces van de wijkaanpak. Ze gaan daarbij in op de stappen en beslissingen in dit proces waar circulaire keuzes gemaakt kunnen worden en wie daarin een rol heeft (how) en laten aan de hand van een aantal inspirerende voorbeelden zien hoe deze circulaire keuzes er in de praktijk uit kunnen zien (what).

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar vanwelie@squarewise.com

Deze activiteit is onderdeel van de jubileumeditie van de Dutch Green Building Week. De tiende editie van de week vindt plaats van 21 september tot en met 25 september.

Bron: DGBC


Datum / Tijd
22/09/2020
2:30 pm-3:30 pm

Adres

,

Kaart niet beschikbaar