Webinar Handvatten voor circulair bouwen

Webinar Handvatten voor circulair bouwen

Eisma Bouwmedia en ROCKWOOL organiseren op 21 januari het webinar Handvatten voor circulair bouwen. Het webinar reikt bouwers concrete informatie aan over de mogelijkheden van circulair bouwen en hoe de bouw kan bijdragen aan de circulaire economie. Tijdens het live-webinar is er gelegenheid om vragen te stellen.

Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren, zal in het webinar haar 10R model voor circulariteit toelichten en toespitsen op de bouw. Vanuit marketing-oogpunt is het voor veel bedrijven interessant om het label ‘circulair’ ergens op te kunnen plakken, maar het 10R model wordt breed gezien als een integrale benadering van circulariteit. Het model benoemt verschillende niveaus van circulariteit en maakt duidelijk welke niveaus de meeste impact hebben op de circulaire economie.

Hans Spronken, Manager Public Affairs & Technical Support bij ROCKWOOL, zal in het webinar ingaan op het 10R model toegespitst op steenwol. Isolatiematerialen spelen een belangrijke rol in duurzaamheid vanwege de beperking van energieverbruik, maar hoe duurzaam en circulair is steenwol nu eigenlijk zelf en hoe duurzaam is het productieproces van ROCKWOOL?

Esther Donders, Procurement Director bij bouwbedrijf Heijmans, zal laten zien hoe circulair bouwen in de praktijk werkt en wat er al wel en niet mogelijk is. Aan de hand van concrete voorbeelden geeft ze inzicht in de daadwerkelijke stand van zaken en ontwikkelingen op dit gebied.

Het webinar is na aanmelding gratis te volgen. Aanmelden kan via deze link.


Datum / Tijd
21/01/2020
12:30 pm-1:30 pm

Adres

,

Kaart niet beschikbaar