Zoominar: Circulaire Jongeren Challenge

Zoominar: Circulaire Jongeren Challenge

In Nederland staan we voor een aantal grote opgaven, waaronder in de Infrastructuur. Duizenden bruggen naderen het einde van hun levensduur, daar moeten we iets mee. Hoe past circulariteit in deze complexe opgave? Daarom dagen wij de Jonge Generatie uit in de challenge: Kan de Van Brienenoordbrug een 2e leven krijgen als nieuwe trainingslocatie voor BMX en skateboarden richting de Olympische Spelen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Op 30 juni jl. vond de kick-off plaats van de circulaire jongeren challenge. Hierbij is gestart met een verhaal over circulair werken door John Vernooij, ceo van het afvalverwerkingsbedrijf OMRIN. Samenwerking in de keten, andere technologie, een beweging in gang zetten met de jonge generatie zijn door hem aangegeven als belangrijke elementen, die ook in deze circulaire jongeren challenge een plek hebben. Vanuit Rijkswaterstaat gaven Barbara van Offenbeek-Kuipers, senior adviseur implementatie circulaire economie, en Roy Stroeve, projectmanager Van Brienenoordbrug een toelichting over de challenge rondom hergebruik van de 2e boogbrug van de Van Brienenoordbrug. Hergebruik van zo’n grote brug is nieuw; zijn er mogelijkheden voor volledig hergebruik in eenzelfde of andere functie of van delen van de brug? Bij hergebruik zal met veel zaken rekening gehouden moeten worden zoals transport, staat van de brug, mogelijkheden van demontage, afmetingen, e.d. Daarom is het ook een challenge! In de Zoominars na de zomer zal telkens meer informatie volgen.

Inschrijven

Vanaf nu kan je je inschrijven als deelnemer aan de Circulaire Jongeren Challenge. Vervolgens word je in vier zoominars meegenomen door de verschillende projectfasen waar je met je team ook doorheen zal gaan:

Zoominar vrijdag 4 september 2020 (09:00 – 10:00): initiatief- en definitiefase
Zoominar vrijdag 18 september 2020 (09:00 – 10:00): ontwerpfase
Zoominar vrijdag 2 oktober 2020 (09:00 – 10:00): voorbereidings- en realisatiefase
Zoominar vrijdag 16 oktober 2020 (09:00 – 10:00): beheerfase

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de Zoominars en de challenge.

Meer informatie via De Bouwcampus.


Datum / Tijd
04/09/2020
9:00 am-10:00 am

Adres

,

Kaart niet beschikbaar