Conferentie Circulair Bouwen aan Morgen: Samen op weg naar 2030

Het is tijd dat we circulair bouwen in de sector daadwerkelijk verankeren. Op donderdag 7 december laten Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Dutch Green Building Council (DGBC), City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek daarom zien hoe we dat samen vormgeven. In de Rijtuigenloods houden we een spetterende en inspirerende bijeenkomst waar ieders circulaire hart harder van gaat kloppen. Zorg dat je er bij bent en meld je vóór 30 november aan!

Tijd voor actie

In 2030 moet de mijlpaal – 50 % circulair – gehaald zijn. We hebben nog maar zes jaar om dat te regelen. Tijd voor actie en om samen op weg te gaan! Heb jij hét idee om circulair bouwen echt een stap verder te brengen? Pitch dan jouw aanpak samen met de andere deelnemers in één van de deelsessies en wie weet kun jij daar met onze hulp in 2024 wel direct mee aan de slag! Inschrijven voor de deelsessies kan op een later moment.

Voor wie?
Iedereen die actief is in de bouwsector. Of je nu inspiratie komt opdoen, een geweldig idee komt brengen, mee wilt denken of netwerken. Het kan allemaal!
Dus werk je in de wereld van aannemers, architecten, sloopbedrijven, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers, installateurs, adviesbureaus, bouwmaterialenindustrie, gemeenten, provincies, Regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waterschappen, woningcorporaties, kennisinstellingen of het onderwijs, kom dan meedoen!

Programma

12.15 – 12.45 uur
Inloop met een gezonde snack

12.45 – 13.40 uur
Opening door dagvoorzitter Vincent Gruis
De oplevering van het ‘basiskamp’ met een kort debat over ‘Hoe trekken we door naar 2030?

13.40 – 14.00 uur
Pauze

14.00– 15.30 uur
Deelsessies gericht op activeren (meer informatie volgt nog)
Tijdens de sessies presenteren we nieuwe oplossingen en praktijkvoorbeelden voor marktontwikkeling, opschaling, harmonisatie, innovatie, kennisdelen, hergebruik, klimaatinstallaties, renoveren en circulaire infrastructuur.

Hoe kunnen we bedrijven verleiden om een concrete stap te zetten? Dit is de plek waar we samen nieuwe ideeën genereren. En waar je dus ook eventueel jouw idee kunt pitchen. In elke activatiesessie kiezen de deelnemers één idee om te pitchen op het hoofdpodium.

15.30 – 15.50 uur
Pauze

15.50 – 16.20 uur
Op weg naar 2030
Welke stappen zetten we en hoe zien de komende jaren eruit? Maar vooral: welk deelnemersidee om de bouwsector circulair te maken, spreekt het meeste aan? Een panel deskundigen en het publiek hakken de knoop door. Eén idee krijgt ‘meteen’ budget en begeleiding van RVO om te verwezenlijken. Zo start de realisatie ‘morgen’ al. Als follow up van de conferentie verkennen we bovendien de kansen voor de andere deelnemersideeën.

16.20 – 17.00 uur
Japke D. Bouma – goeroe, rockstar en kantooramazone
Over wat taal kan doen in de transitie naar circulair bouwen.

17.00 – 18.00 uur
Borrel met hapjes
En volop gelegenheid om na te praten én vervolgafspraken te maken

Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Dutch Green Building Council (DGBC), City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek organiseren Conferentie Bouwen aan Morgen 2023 op 7 december 2023. Meld je vóór 30 november aan!

Datum / Tijd
07-12-2023
12:15 - 18:00

Locatie
De Rijtuigenloods, Amersfoort

Adres
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort

Meer informatie
http://www.circulairbouwenaanmorgen.nl/