Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
194 bronnen gevonden
Handreiking stikstofvrije woningbouw
De handreiking, die samen met C-creators is opgesteld, geeft een goed overzicht van de mogelijkheden om stikstof terug te brengen, zowel in de bouwfase als tijdens de bewoning.
Webinar Drive 2020 – Circular & biobased building
Webinar van ClickNL tijdens het Drive festival over inventiever omgaan met beschikbare grondstoffen en het omzetten van afval en afvalverwerking naar circulariteit.
Bossenstrategie
Rijk en provincies benomen gezamenlijk ambities en doelen voor bossen in Nederland en brengen in beeld op welke wijze deze ambities vorm kunnen krijgen.
Hoge ambities, waarom blijft duurzaam inkopen achter?
In deze podcastserie van Bouwend Nederland zoekt Eline Ronner uit wat de bouw doet om toekomstbestendig te blijven. Duurzaam inkopen wint terrein, maar wat is nodig om dit te versnellen?
De voorbeeldrol van de provincie Gelderland door inkoop en aanbesteding
In hoeverre draagt de voorbeeldrol die de provincie nastreeft via de inkoop en aanbesteden van producten en diensten bij aan de
gestelde doelen voor een circulaire economie?
Vijf bouwstenen voor succesvolle circulaire biobased bouwinitiatieven
Hoe vastgoedprofessionals, projectontwikkelaars, en publieke- en private vastgoedeigenaren circulaire biobased principes in praktijk brengen.
Negen verhalen over bouwen met bomen
Voor de Strategische Verkenning over Biobased Bouwen zijn verhalen over houtbouw verzameld vanuit meerdere overheidslagen (nationaal, provinciaal, gemeentelijk) en vanuit de praktijk.
BouwCirculair Monitor 2020
Dit nieuwe instrument van BouwCirculair brengt de stand van zaken rond circulariteit in beeld. Waar staan we op dit moment? En wat zijn de grootste uitdagingen?
De waarde van biobased bouwen voor RVB
Samenvatting van een analyse die de biobased potentie voor gebouwschil, constructie en inbouw vergelijkt met de huidige manier van (ver)bouwen.