Bronnen: Meten & monitoren

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over topic: Meten & monitoren. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

58 bronnen gevonden

Woningbouw binnen planetaire grenzen

Deze verkenning laat zien wat de materiaalvraag, CO2-uitstoot en milieu-impact van de woningbouwopgave tot en met 2030 is. Er worden circulaire strategieën geschetst om de impact te verlagen.

Rapport Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW

In dit rapport wordt de totstandkoming en werking van de rekenmethode voor de Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW uiteengezet.

Kennissessie ‘Hoe toets je de losmaakbaarheid van bouwwerken in de GWW?’

In deze kennissessie wordt de Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW besproken en uitgelegd.

Exceltool Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW

Deze Excel dient als tool om de losmaakbaarheidsindex (LI) van een ontwerp te berekenen. Achtergrondinformatie over de totstandkoming en werking van de rekenmethode kan gevonden worden in het rapport Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW.

Carbon Based Design – Steps to zero

In dit rapport kwantificeren we het ongebruikte potentieel voor de reductie van milieu-impact in gebouwen. We willen de emissies zo laag mogelijk of zelfs richting nul brengen.

Position Paper Whole Life Carbon

Wat houdt de Whole Life Carbon aanpak in om de bouw te verduurzamen?

Paris Proof Embodied Carbon Rekenprotocol

Het rekenprotocol Paris Proof Materiaalgebonden stelt partijen uit de keten in staat om te rekenen met de CO2-impact van hun nieuwbouw en renovatieprojecten aan de hand van hun MPG berekeningen.

Leidraad Meten van circulariteit 3.0

Deze leidraad bevat een aanzet voor een kernmeetmethode voor circulariteit in de bouw. De 3.0-versie heeft de opzet van een norm. Het hoofdstuk Waarde is verder uitgewerkt en informatie die niet bij de methode hoort is verschoven naar de bijlage.

The Circularity Gap Report – Built Environment, the Netherlands

Slechts 8% van de gebruikte bouwmaterialen in Nederland is circulair, blijkt uit dit rapport. Het rapport legt niet alleen de vinger op de zere plek, maar legt ook concrete oplossingen voor om toe te werken naar een volledig circulaire bouwsector.