Bronnen: Meten & monitoren

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over topic: Meten & monitoren. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

61 bronnen gevonden

Circulair Bouwen Podcast #15 – Hoe kunnen we beter meten met MKI en MPG?

Hoe effectief zijn de meetinstrumenten MKI en MPG op dit moment? We gaan langs bij InnovA58, het innovatielab van Rijkswaterstaat. Expert Esther Heijink vertelt over haar ervaringen met de MKI als gunningscriterium.

25 jaar MKI-ervaring in 45 minuten samengevat – Suzanne de Vos

Hoe werkt de MKI-systematiek, hoe kun je het zelf toepassen en waar moet je op letten? Interview met ervaringsdeskundige Suzanne de Vos.

Methode Adaptief Vermogen Gebouwen

De vernieuwde methode combineert inzichten en werkwijzen uit methodieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Actuele kennis is door deze spelers bij elkaar gebracht.

Woningbouw binnen planetaire grenzen

Deze verkenning laat zien wat de materiaalvraag, CO2-uitstoot en milieu-impact van de woningbouwopgave tot en met 2030 is. Er worden circulaire strategieën geschetst om de impact te verlagen.

Rapport Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW

In dit rapport wordt de totstandkoming en werking van de rekenmethode voor de Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW uiteengezet.

Kennissessie ‘Hoe toets je de losmaakbaarheid van bouwwerken in de GWW?’

In deze kennissessie wordt de Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW besproken en uitgelegd.

Exceltool Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW

Deze Excel dient als tool om de losmaakbaarheidsindex (LI) van een ontwerp te berekenen. Achtergrondinformatie over de totstandkoming en werking van de rekenmethode kan gevonden worden in het rapport Beoordelingsmethode Losmaakbaarheid in de GWW.

Carbon Based Design – Steps to zero

In dit rapport kwantificeren we het ongebruikte potentieel voor de reductie van milieu-impact in gebouwen. We willen de emissies zo laag mogelijk of zelfs richting nul brengen.

Position Paper Whole Life Carbon

Wat houdt de Whole Life Carbon aanpak in om de bouw te verduurzamen?