Ben jij werkzaam in het gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer? Dan is het jaarlijkse Gemeentelijk Grondstoffencongres onmisbaar. Al ruim vijftien jaar is dit hét congres waar onder andere beleidsadviseurs, wethouders, directeuren, communicatieadviseurs, afvalcoaches en leveranciers elkaar ontmoeten om de laatste ontwikkelingen in het afval- en grondstoffenbeheer te bespreken.
Programma
Traditiegetrouw trappen we het Gemeentelijke Grondstoffencongres gezamenlijk op energieke wijze af. Daarna gaan we uiteen in deelsessies, waar je als deelnemer in 4 rondes kan kiezen uit steeds 5 interessante onderwerpen. Het congres start om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur.
Wendy de Wild
Wendy de Wild is sinds 2020 directeur NVRD en zet zich met veel energie in voor circulariteit en duurzaamheid. Ze heeft een brede achtergrond bij het spoor, in de advieswereld, en de overheid. Ze is naast haar werk bij de NVRD ook commissaris bij Aquaminerals BV en voorzitter van ANBOS (landelijke vereniging van schoonheidsspecialisten).
Jan Dirk van der Burg
Jan Dirk is voormalig Fotograaf des Vaderlands en bijna Slimste Mens. Dat is twee keer niks, maar dat min en min ook plus kunnen zijn: dat is de natuurwet die ook voor Jan Dirk op gaat. Samen met muzikant Flavia Faas maakt hij fotocomedy, een beeldend feest waar het geintje en het seintje elkaar in rap tempo afwisselen. Het zijn de dingen in het leven die je allang hebt bekeken, maar nog nooit zo hebt gezien.
Hij is bekend van zijn serie in Volkskrant Magazine en het boek Olifantenpaadjes; met dat werk breekt hij een lans voor een alternatieve kijk op schoonheid. Hij gaat op onderzoek uit hoe het verkrijgen van grondstoffen in de praktijk voor de gemiddelde Nederlander eruit ziet. En dat gaat verder dan een florissant klikoleven of een lommerrijke containertuin. We slaan een brug tussen willen en kunnen! Als je bent uitgelachen kijk je nooit meer hetzelfde naar de wereld om je heen.
Deelsessies over:
– Europees en landelijk beleid
– Organisatie en bedrijfsvoering
– Van afval naar grondstof
– Lokale circulariteit stimuleren
– Toekomst