Paris Proof Congres 2023

De klimaatdoelen zijn helder, we streven naar een Paris Proof gebouwde omgeving, een omgeving zonder CO2 uitstoot. Maar hoe ziet dat eruit? Wat is er voor nodig om daar voor 2040 te komen? 
De middag bestaat uit een prikkelend plenair gedeelte gevolgd door diverse deelsessies met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van DGBC zelf. De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik. Ook het bouwproces en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom moeten we, naast de operationele uitstoot ook de materiaalgebonden emissies meenemen in het proces om een werkelijke Paris Proof gebouwde omgeving te krijgen. Beiden aspecten komen aan bod tijdens het congres. 

We kunnen niet langer wachten tot de uitkomst van de verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet, we moeten nu aan de slag met het halen van de Paris Proof doelen voor 2040. Daarom is het thema van het Paris Proof Congres 2023: meten, weten, doen!

Eerste sprekers bekend

Dit en meer staat op het programma tijdens het jaarlijkse Paris Proof Congres op donderdag 30 november 2023. Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel waarbij je kan napraten en netwerken.
De eerste sprekers op het congres zijn bekend: in het plenaire programma nemen onder meer Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam, en Kees Vendrik, voorzitter Nationaal Klimaat Platform, ons mee in de uitdagingen waar we als markt voor staan. Ook NS en Rijksvastgoedbedrijf staan op het podium om te vertellen over hun Paris Proof ambities voor hun vastgoedportefeuille. Het dagvoorzitterschap is in handen van Marianne Thieme, duurzaamheidsstrateeg, publicist en oud-politicus/oprichter van de Partij voor de Dieren.
Na het plenaire programma volgen 12 deelsessies in 2 rondes met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van DGBC zelf. Met daarin aandacht voor onderwerpen als Whole Life Carbon, Europese en nationale wet- en regelgeving, de Werkelijke Energie intensiteitsindicator (WEii), netcongestie, datadelen en het maken van een routekaart. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over de sessies. 

Amare in Den Haag

Het congres vindt dit jaar plaats in Amare aan het Spuiplein in hartje Den Haag. Dit bijzondere gebouw heeft een BREEAM NL Excellent-certificering behaald bij de oplevering en is daarmee het eerste duurzaam gebouwde podiumkunstencomplex van Nederland. 

Deelnemen 

Er is plaats voor 300 deelnemers. Deelname is gratis voor DGBC-partners, voor niet-partners is deelname €195,- exclusief btw. Aanmelden kan hier.

Datum / Tijd
30-11-2023
13:00 - 17:00

Locatie
Amare

Adres
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Meer informatie
https://www.dgbc.nl/agenda/paris-proof-congres-2023-613