Week van de Circulaire Economie

Week van de Circulaire Economie

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden de Circular Awards 2020 uitgereikt.

Verschillende organisaties dragen bij door een evenement, workshop of inspiratiesessie te verzorgen en via hun eigen netwerk de Week van de Circulaire Economie onder de aandacht te brengen. Lees meer informatie op de website of bekijk onderstaande video.

Programma

Maandag 3 februari 2020 – De week start op maandag tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) in de Fokker Terminal in Den Haag. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie organiseert een debat over circulair ontwerpen. Rijkswaterstaat verzorgt eveneens enkele sessies.

Dinsdag 4 februari 2020 – Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten: Hoe dan?!

Rijkswaterstaat organiseert een bijeenkomst in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht. Hier staat centraal hoe we met de sector de transitie naar circulaire en klimaat neutrale infrastructuur gaan realiseren. Een vol programma met onder andere een kick-off van de strategie klimaat neutrale en circulaire rijks infraprojecten 2030, de laatste kennis en concrete tools om meteen aan de slag te gaan. Inspiratie en ruim voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. RWS nodigt u uit om deel te nemen. Bekijk het volledige programma en meld u nu aan voor de workshops en de circulaire escape room. (Het aantal plaatsen per workshop is beperkt.)

RVO organiseert een bijeenkomst over financiering van circulair bouwen, in Amersfoort.

Woensdag 5 februari, donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020 – Samen versnellen, op weg naar een klimaat neutrale en circulaire toekomst. Door het hele land worden bedrijfsexcursies georganiseerd. Bekijk het parcours en meld u aan.

Rijkswaterstaat organiseert op 5 en 6 februari ook diverse bijeenkomsten en excursies. Op 5 februari onder andere excursies naar RENEWI Nieuwegein en Greenhouse Utrecht, op donderdag 6 februari excursies waterschap Rijn en IJssel in Zutphen over het nieuwe restmateriaal bioplastic Kaumera, en Hotel Jakarta Amsterdam.

Donderdag 6 februari: Duurzaam Gebouwd jaarcongres in Assen. Transitieteam Circulaire Bouweconomie verzorgt 2 sessies (Workshop 10) en lanceert 2 nieuwe publicaties.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland circulair!, financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De uitvoerende partijen zijn Het Groene Brein en MVO Nederland.


Datum / Tijd
03/02/2020-07/02/2020
Hele dag

Adres

,

Kaart niet beschikbaar