Collage tekenen nieuwe contractvorm circulair bouwen
Circulair bouwen met een nieuwe contractvorm
12 mei 2020
Omslag boek Facades 2020 met circulaire gevels
Potentie circulaire gevelbouwprojecten in beeld gebracht
15 mei 2020

Circulair kozijn toegepast bij renovatie 84 woningen in Amsterdam

circulair kozijn

Circulair kozijn toegepast bij renovatie 84 woningen in Amsterdam

Bij een renovatieproject van 84 woningen van Stadgenoot en Hemubo in Amsterdam zijn circulaire kunststof kozijnen toegepast van Kozijnfabrikant Schipper. Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal en zijn tien keer recyclebaar.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 14 mei 2020

Veel aanbieders van kunststof kozijnen maken al voor een deel gebruik van gerecycled materiaal, maar nooit eerder voor 100%. De 100% circulaire profielen van K-VISION zijn inmiddels tot kozijnen en deuren verwerkt door Schipper Kozijnen in een grootschalig renovatieproject van Woningcorporatie Stadgenoot door bouwbedrijf Hemubo aan het Osdorpplein in Amsterdam.

Een deel van de profine kunststof profielen bestond al uit gerecycled materiaal, verkregen uit gerecyclede profine profielen, aangevuld met nieuw materiaal. Door in plaats daarvan volledig gerecycled materiaal te gebruiken verandert de samenstelling. Na uitvoerige testen bij de productie en de afwerking is het gelukt een profiel te maken van 100% gerecycled materiaal. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en kan minstens 10 keer gerecycled worden. De levenscyclus loopt dus wel op tot minimaal 500 jaar.

Toepassing

Kozijnfabrikant Schipper Kozijnen heeft de profielen van 100% gerecycled materiaal vakkundig verwerkt tot kozijnen voor een renovatieproject van Stadgenoot en Hemubo aan het Osdorpplein in Amsterdam. Het project betreft 84 woningen waarbij in totaal 500 kozijnen worden vervangen door circulaire kunststof kozijnen van K-VISION. Het gebouw krijgt een totaal andere uitstraling van binnen en buiten, naar een ontwerp van de architecten van Hemubo. Naast deze uiterlijke verandering vindt er ook een transformatie plaats op het gebied van energiebesparing, veiligheid en duurzaamheid. De flat gaat van energielabel F naar A. De oude kozijnen, het glas en de restmaterialen worden separaat ingezameld en naar de Bouwhub in Amsterdam gebracht voor een nieuw leven.

Bron: Persbericht Schipper Kozijnen