brug
Nieuwe objecten in DuboCalc Objectenbibliotheek
18 november 2021
Uitreiking Oeuvre Award 600
ARC21 Oeuvre Award gewonnen door Superuse Studios
24 november 2021

De Circular Awards komen er weer aan

CIRCULAR AWARDS 2022

CIRCULAR AWARDS 2022

De Circular Awards komen er weer aan

De Circular Awards komen er weer aan! Niet alleen bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties maken kans op een Circular Award, ook zijn er Circular Awards voor personen: de Circular Heroes.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 22 november 2021

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert voor de vijfde keer de Circular Awards. Het doel is om elkaar te inspireren met impactvolle voorbeelden en om circulaire koplopers op het schild te hijsen

In een circulaire economie worden grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk gebruikt. Bedrijven en (semi-)publieke organisaties spelen een cruciale rol bij het realiseren van deze nieuwe economie. Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn essentieel, vanwege hun inkoopkracht en omdat kringlopen vaak op lokaal of regionaal niveau zullen moeten worden gesloten. Uiteindelijk is de circulaire transitie mensenwerk. Het zijn mensen die hun vinger durven op te steken en hun kop boven het maaiveld durven te steken. Het zijn mensen die nieuw beleid durven te maken of circulaire projecten durven financieren. Het zijn mensen die de transitie aanjagen.

Circular Award Public

Voor de Circular Award Public komen alle circulaire projecten van (semi-)publieke organisaties in aanmerking. Denk aan gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat. Dit kan variëren van een circulaire gebiedsontwikkeling tot een circulaire tender of een circulair ‘kunstwerk’.

Circular Award Business

Voor de Circular Award Business komen zowel projecten, producten, diensten als gehele bedrijven in aanmerking. Als jouw bedrijf circulaire impact maakt, dan komt het in aanmerking. Nieuw dit jaar is dat we deze categorie splitsen in één voor grote(re) bedrijven en één voor kleine(re) bedrijven.

Op zoek naar Circular Heroes

Deze editie onderscheiden we wederom enkele bijzondere personen in de circulaire economie in Nederland. We gaan op zoek naar mensen die in een bepaalde regio, sector of community een bepalende rol spelen in de transitie naar CE.

We denken aan mensen die langdurig initiatieven ontplooien én uitvoeren. Het zijn de gangmakers die in hun directe omgeving sleuren en trekken, verbinden en initiatief nemen. Dit jaar vestigen we de aandacht op de stille krachten. Deze persoon kan een burgerinitiatief hebben gestart, maar ook iemand die een bepaalde branche of sector al heel lang aanjaagt, of in een regio al jaren aan het sleuren is.

Inschrijven en nomineren

Inschrijven voor de Circular Award Public en Business kan tot en met 10 december 2021 via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.

Iemand nomineren als Circular Hero kan tot en met 10 december 2021 via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.