Graafmachine
Circulair bouwen met bagger
25 mei 2021
Lexicon Circular Construction
Jaarevent Platform CB’23 over leidraden, implementatie en nieuwe actieteams
31 mei 2021

Fiscale korting voor circulaire woning met lage MPG-score

graafmachine

Fiscale korting voor circulaire woning met lage MPG-score

Woningcorporaties en andere huiseigenaren met woningen voor de verhuur kunnen sinds 2020 gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) als zij circulaire woningen bouwen of bestaande woningen circulair renoveren. Om gebruik te kunnen maken van de MIA moet er worden voldaan aan een aantal eisen. Eén van de eisen is dat de woningen een lage MPG-score (schaduwprijs) moeten hebben.


Categorie: Nieuws Nieuwsbrief
Door: redactie, 27 mei 2021

Er wordt namelijk verwacht dat er in vergelijking met gangbare woningbouw in circulaire bouwprojecten veel meer gebruik wordt gemaakt van bestaande onderdelen, tweedehands materialen en materialen met een hoog percentage gerecycled content. Dit heeft een positief effect op de hoogte van de schaduwprijs. Daarom is de MPG-score voor een circulaire woning uitdagender gesteld dan de gemiddelde duurzame woning.

In de Milieulijst 2021 is gekozen voor het verder verlagen van de MPG-score naar 0,5 €/m2/jaar (dit was in 0,6 €/m2/jaar in 2020). Deze verlaging is het gevolg van informatie over MPG-scores van reeds gebouwde circulaire en duurzame woningen en van de MPG- scores van de woningen die in 2020 voor MIA zijn gemeld. De huidige eis van 0,5 €/m2/jaar is weliswaar uitdagend maar haalbaar gebleken.

Voor meer informatie over de MIA regeling, de voorwaarden, en de Milieulijst 2021, zie de website van RVO.

Bron: RVO