Handboek Circulair Renoveren 600x600
Provincie presenteert Handboek Circulair Renoveren voor woningcorporaties
7 april 2021
Hans Korbee 600
Blog: Niet omdat het beton opraakt
13 april 2021

Hoe zit het ook alweer? Definities en woordenlijsten Circulaire (Bouw)economie

Definities en woordenlijsten Circulaire (Bouw)Economie

Hoe zit het ook alweer? Definities en woordenlijsten Circulaire (Bouw)economie

Regelmatig geven mensen aan dat zij behoefte hebben aan breed gedragen en eenduidige definities binnen de circulaire(bouw)economie. Graag wijzen we u op twee relevante publicaties die daar in kunnen voorzien: een online CE-woordenboek en de Lexicon 2.0.


Categorie: Nieuws Nieuwsbrief
Door: redactie, 12 april 2021

In april heeft NEN een online CE-woordenboek gepubliceerd. Deze bevat alle termen en definities die in standaarden zijn vastgelegd in relatie tot de circulaire economie. Het zijn dus termen en definities waar een brede mate (nationaal en/of internationaal) van consensus voor bereikt is. Dit woordenboek richt zich op de CE in de volle breedte, en betreft zowel Nederlandse als Engelse termen.

Daarnaast heeft Platform CB’23 een lexicon 2.0 met definities specifiek voor de circulaire bouw opgesteld. Dit lexicon is zowel in een Nederlandse als een Engelse versie beschikbaar.

Beide publicaties vullen elkaar mooi aan: Voor termen die in de leidraden van Platform CB’23 gebruikt worden waar al een in standaarden vastgelegde definitie voor is, is die definitie aangehouden in het lexicon. Voor termen waar nog geen in standaarden vastgelegde definities voor zijn, zijn andere bronnen gebruikt en/of definities opgesteld door de verschillende actieteams.