Omslag boek Facades 2020 met circulaire gevels
Potentie circulaire gevelbouwprojecten in beeld gebracht
15 mei 2020
Bouwwaardemodel Betonakkoord
Bouwwaardemodel helpt bij circulair ontwerpen
3 juni 2020
Omslag boek Facades 2020 met circulaire gevels
Potentie circulaire gevelbouwprojecten in beeld gebracht
15 mei 2020
Bouwwaardemodel Betonakkoord
Bouwwaardemodel helpt bij circulair ontwerpen
3 juni 2020
Kabinet investeert in doorbouwen
circulairbouwen-subsidie-ketenprojecten

Kabinet investeert in doorbouwen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt voor 2020 kortetermijnmaatregelen om de bouw door te laten bouwen tijdens de coronacrisis. Het kabinet doet dit door zelf te investeren, verduurzaming te stimuleren en door maatregelen te nemen om de bouw door te laten gaan.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 22 mei 2020

Het aantal nieuwe woningen moet verder omhoog. Samen met de bouwsector en alle partijen op de woningmarkt wordt eraan gewerkt dat de bouw ook na 2020 doorgaat.

Minister Ollongren: 'De bouw moet door blijven bouwen. Het woningtekort is groot. Mensen moeten nu en ook na de crisis een betaalbare woning kunnen vinden. We moeten lering trekken uit de vorige crisis waarbij de bouwsector heel hard getroffen werd en lang nodig had om de bouwproductie weer op peil te krijgen. Daarom kom ik nu met al met maatregelen voor 2020.'

Duurzaamheid

Investeringen vanuit de overheid moeten doorgaan en waar mogelijk worden versneld. Zo moeten bestaande plannen en projecten van de overheid doorgaan of naar voren gehaald worden. Het Rijksvastgoedbedrijf kan voor 15 miljoen euro aan onderhoud versnellen en in 2020 laten plaatsvinden. Door een investeringsimpuls van 50 miljoen euro vanuit het Rijk kan voor 150 tot 250 miljoen euro aan investeringen worden ondersteund in maatschappelijk vastgoed van scholen en sportgebouwen. Gestimuleerd wordt om renovatie en onderhoud te koppelen aan verduurzaming en energiebesparende maatregelen. Nog dit jaar zal een subsidieregeling in werking treden zodat deze projecten dit jaar starten. Daarnaast wordt in de gezamenlijke ‘Taskforce Infra’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en brancheorganisaties gekeken naar maatregelen die direct uitvoerbaar zijn, naar maatregelen over een half jaar en voor 2021.

Lees verder bij Rijksoverheid.nl ...