Kunststof fundatieblokken krijgen na 15 jaar tweede leven
4 juni 2019
Oude Philipsfabriek wordt aardgasvrij en circulair
11 juni 2019

Metropoolregio Amsterdam onderzoekt materialenpaspoort

Metropoolregio Amsterdam onderzoekt materialenpaspoort

De Metropoolregio Amsterdam is in samenwerking met Madaster een pilot voor een materialenpaspoort gestart om de circulaire bouweconomie in de regio te stimuleren. Met het paspoort krijgen gemeenten en provincies in de metropoolregio inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde van een gebouw.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 7 juni 2019

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) streeft naar de realisatie van een circulaire bouweconomie in de regio. Doel van het project, dat loopt tot eind 2019, is onderzoeken wat de meerwaarde van materialenpaspoorten is in de gebouwde omgeving voor het hergebruik van materialen en eliminatie van afval binnen de gebouwde omgeving.

In het kader van het project krijgen gemeenten en provincies in de MRA voor een van hun gebouwen een materialenpaspoort aangeboden. Daarmee krijgen ze inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde van dat gebouw.

Hessel Kruisman, coördinator Duurzaamheid, Energietransitie en Economie, Bloemendaal is enthousiast. “Van de economie van verspilling moeten we groeien naar een economie van hergebruik en waarde. Daar ligt de toekomst. Dus we zijn heel blij dat we op deze manier bestaande gebouwen kunnen inventariseren. We gaan onze nieuwe brandweerkazerne circulair bouwen en het zou prachtig zijn als we bestaand materiaal kunnen hergebruiken!”

Lees verder op de site van MRA ...