Ga_Verder_Sessie_DenBosch_1juli2021-38-Header 600
Zo wordt CLT houtbouw toegepast in de praktijk
14 juli 2021
De circulaire bouwcatalogus: inspiratie voor een circulaire gebouwde omgeving
De Circulaire Bouwcatalogus: een bron van inspiratie
28 juli 2021

Nederlands-Deens samenwerkingsverband om houten woningbouw te stimuleren

Houten woningbouw

Nederlands-Deens samenwerkingsverband om houten woningbouw te stimuleren

Vanaf september start een campagne die zowel in Nederland als in Denemarken moet leiden tot een toename van het aantal nieuwe houten corporatiegebouwen. Met Europese subsidie op zak gaat een groep bouwers, corporaties en kennisinstituten daarmee aan de slag.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 26 juli 2021

Dit bericht verscheen eerder op houtwereld.nl

Tot het consortium behoren FSC Nederland, FSC Denemarken, Lister Buildings, TBI Woonlab, Centrum Hout, TU Delft, Via University (Aarhus), en negen woningcorporaties die meer houten huizen willen bouwen. De subsidie is verstrekt door EU-LIFE, een organisatie die zich voor de levenswetenschappen inzet, aangevuld met geld van de Precious Forest Foundation, een organisatie die zich vooral voor het behoud van tropisch bos inzet.

Het nieuwe initiatief zal vijf jaar lopen. Het stelt zich ten doel wet- en regelgeving te veranderen als die hindert of beter zou kunnen helpen, om kennis en kunde over bouwen met hout onder grote doelgroepen te vergroten en er zal onderzoek gedaan worden naar het beter uitdrukken van de duurzaamheidswaarde van hout.

De activiteiten zouden samen ertoe moeten leiden dat zowel in Denemarken als in Nederland het aandeel houten gebouwen in de nieuwbouw door corporaties tenminste 15 procent bedraagt.

Bron: Houtwereld