Week van de Circulaire Economie
Inschrijvingen voor Week van de Circulaire Economie en Circular Awards 2021 geopend
7 oktober 2020
Brabantse corporaties slaan handen ineen voor méér houtbouw
14 oktober 2020

Nieuwe samenwerking moet afzet herbruikbare sloopmaterialen stimuleren

sloopafval

Nieuwe samenwerking moet afzet herbruikbare sloopmaterialen stimuleren

Om de positie van de sloopaannemer in de circulaire economie te versterken en om de afzet van herbruikbare sloopmaterialen te bevorderen, gaan branchevereniging VERAS en Stichting Insert een samenwerking aan. Beide partijen hebben los van elkaar de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om circulair slopen en de bijzondere rol van de sloopaannemer in de circulaire bouweconomie op de kaart te zetten.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 12 oktober 2020

Dit artikel verscheen eerder op Cirkelstad.

Branchevereniging VERAS en Stichting Insert gaan samenwerken op het thema circulair slopen en hergebruik. Zo kunnen sloopaannemers die lid zijn van VERAS onder collectiviteitsvoordelen gebruik maken van de Insert Marktplaats. Daarmee kunnen zij hun sloopmaterialen aanbieden voor een nieuwe bestemming in de circulaire bouweconomie. Daarnaast gaan ze samen kennis delen, een activiteitenprogramma opstellen en samen optrekken in circulaire initiatieven en projecten.

Door de krachten te bundelen ontstaat een groot kennisnetwerk, een sterke belangenbehartiging voor circulaire sloopaannemers en een centrale marktplaats voor sloopmaterialen waar vraag en aanbod elkaar snel vinden. Dat maakt branchevereniging VERAS en Stichting Insert een belangrijke speler en gesprekspartner op het gebied van circulair slopen en de transitie van de sloopbranche naar een volledig circulaire bouweconomie in 2050.

Bron: Cirkelstad