utrecht stationsplein bollendak
Utrecht bouwt aan grote grondstoffenbank voor hergebruik sloopafval
11 maart 2020
leidraden circulariteit
Feedback gevraagd voor conceptleidraden 2.0 van Platform CB’23
20 maart 2020

Subsidie voor circulaire ketenprojecten

circulairbouwen-subsidie-ketenprojecten

Subsidie voor circulaire ketenprojecten

Wilt u samen met 3 tot 6 andere mkb-ondernemers een circulair product of dienst ontwerpen of uw processen of businessmodel circulair organiseren? De subsidie Circulaire ketenprojecten kan daarbij ondersteunen.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 13 maart 2020

De minister voor Milieu en Wonen heeft de subsidieregeling voor circulaire ketenprojecten ondertekend. Op 10 maart is hierover gepubliceerd in de Staatscourant.

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! helpt met adviezen voor individuele mkb-ondernemers en de ontwikkeling van sectorbrede doorbraakprojecten. De subsidie Circulaire ketenprojecten is een aanvullende mogelijkheid die kleine en middelgrote samenwerkingsverbanden ondersteunt. In de praktijk blijkt namelijk dat circulaire oplossingen van bedrijven vaak alleen in samenwerking met andere partijen in de keten (zoals afnemers en toeleveranciers) van de grond komen. Daarvoor is kennis, samenwerking en vertrouwen tussen partijen nodig. Dat gaat niet vanzelf.

De inzet van een ervaren procesbegeleider - die de sector, regio en het samenspel tussen partijen kent - kan ervoor zorgen dat deze samenwerking wel tot stand komt. Het Versnellingshuis Nederland circulair! is een samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.

Vanaf 9 april tot en met 1 oktober 2020 is het mogelijk om een aanvraag te doen voor deze subsidiemaatregelen. Hier is meer over te lezen op de website van RVO.

Bron: RVO