Groene Brein week van de circulaire economie
Circulaire ondernemers maken kans op steun van Het Groene Brein
15 december 2020
Circulair isolatieschuim genomineerd voor EZK Energy Award
23 december 2020

Virtuele handelsmissie richt zich op circulaire economie in China

circulaire economie china

Virtuele handelsmissie richt zich op circulaire economie in China

Bent u actief op het gebied van de circulaire economie en wilt u deze expertise in China inzetten? Of wilt u meer weten over de recente ontwikkelingen, trends en kansen binnen dit thema in China? Neem dan van 25 tot en met 28 januari 2021 deel aan de virtuele handelsmissie.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 17 december 2020

De aandacht in China voor circulaire economie groeit al enkele jaren gestaag. De hoeveelheid afval groeit snel en is steeds complexer van samenstelling. Hierdoor ontstaan nieuwe, groeiende afvalstromen.

Een van de Chinese antwoorden hierop is de inzet op de pilot 'Zero waste cities'. In deze pilot-steden zet het land in op geavanceerde afvalverwerking en groene en circulaire technieken.

Uitdagingen en kansen

Voor China is het thema duurzaamheid de afgelopen jaren een belangrijke beleidskwestie geworden. In 2008 kondigde het land bijvoorbeeld de Circular Economy Promotion Law af. In 2013 is de Chinese Circular Economy Development Strategy uitgegeven. Beide documenten zijn voorbeelden van de kracht waarmee China inzet op het ontwikkelen van een circulaire economie.

Tegen deze achtergrond werd in 2019 de 'Zero-waste City Pilot' aangekondigd door de Chinese Staatsraad. Dit is een nationaal plan met 11 pilot-steden en 5 pilot-districten. Het hoofddoel is om een blauwdruk te ontwikkelen voor de aanpak van afvalverwerking. Deze blauwdruk kan daarna worden toegepast op andere Chinese steden, zodat er een waaiereffect ontstaat. De pilot loopt tot eind 2020, maar de plannen van verschillende steden lopen door tot ver daarna.

Meer informatie over de circulaire economie in China.

Programma

Het programmaonderdeel circulaire economie is gericht op 2 sectoren in 2 Chinese regio's:

  • bouwafval (construction waste) in de Pearl River Delta;
  • chemische recycling van plastic en textiel in de Yangtze River Delta.

De online matchmaking brengt u in contact met lokale bedrijven en instellingen, die op deze markten actief zijn.

Kosten en deelname

Deelname kost € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 125.

Handelsmissie

De missie is gericht op de volgende sectoren en staat uitsluitend open voor bedrijven en kennisinstellingen die daarin actief zijn::

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum voor deelname inclusief individuele matchmaking, is maandag 28 december. Na 28 december is deelnemen aan de georganiseerde matchmaking niet meer mogelijk.

Bron: RVO