1 maart 2023

Werkconferentie Circulaire Bouweconomie levert mooie oogst voor gezamenlijke werkagenda

De werkconferentie Circulaire Bouweconomie van 25 januari 2023 was een eerste samenwerking tussen het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Cirkelstad en de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Met verschillende experts op het gebied van circulair bouwen hebben we het ‘basiskamp’ besproken.
27 februari 2023

Partnerprogramma Circulaire Weg versnelt transitie circulair bouwen

In de periode 2020-2022 heeft partnerprogramma De Circulaire Weg een circulair businessmodel ontwikkeld om deze transitie te versnellen. Om circulariteit in de infrasector verder aan te jagen is op 3 februari een nieuw partnerprogramma gestart.
24 februari 2023

Fiscale korting via de MIA in 2023 extra interessant voor circulair en biobased gebouwen

Ook dit jaar is het weer mogelijk om fiscaal voordeel te verkrijgen als u een circulair utiliteitsgebouw of woning bouwt.
24 februari 2023

Verhuizing circulaire Zuiderstrandtheater officieel ingeluid

“Vandaag wordt er geen sleutel maar een heel gebouw overhandigd”, grapte Sjaak Bral 16 februari 2023 in de foyer van het Zuiderstrandtheater. Alle sprekers benadrukten het belang van samenwerking. “Circulariteit in je eentje is heel moeilijk.”
20 februari 2023

CircuLaw: Regelgeving voor een circulaire economie

Tijdens de Week van de Circulaire Economie is op 8 februari CircuLaw gelanceerd, een online juridisch platform dat overheden helpt in het meer en beter toepassen van wet- en regelgeving in de transitie naar een circulaire economie.
17 februari 2023

CLT-primeur in Eindhoven: ‘In ons land moeten we nog leren houden van houtbouw’

PUUR wonen in Eindhoven gunt een blik in de toekomst van circulair bouwen. Volgens Paul van Doorn moet houtbouw bij Nederlanders nog wat wennen: ‘We hebben het hier niet voor niets over ‘steenrijk’.’
10 februari 2023

Nationaal Programma Circulaire Economie 2023-2030

Het kabinet heeft als doel om een volledig circulaire economie te realiseren in 2050. Daarom heeft staatssecretaris Vivianne Heijnen het Nationaal Programma Circulaire Economie aangeboden aan de Tweede Kamer.
9 februari 2023

De circulair bouwen podcast – #11 Circulariteit in de waterbouw: hier maak je impact

In De Circulair Bouwen Podcast van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie onderzoeken we hoe circulair bouwen kan bijdragen aan de grote opgaven in de bouwsector. Aflevering #11: de waterbouw.