23 februari 2022

Bekijk de subsidiemogelijkheden voor circulair bouwen

De rijksoverheid ondersteunt de transitie naar een circulaire bouweconomie met subsidiemogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling, praktijk- en demonstratieprojecten en de marktintroductie van innovaties. Een overzicht.
18 juni 2020

Zo maak je gebruik van de Circulariteitsschijf

De Circulariteitsschijf van TVVL is een ontwerpstrategie om installaties zo circulair mogelijk te ontwerpen. In een webinar is de Circulariteitsschijf gedemonstreerd in zowel de ontwerpfase als in de onderhoudsfase aan de hand van een praktijkcasus.
6 maart 2020

Praktijkvoorbeeld: Circulair bouwen met fiscaal voordeel

Circulair bouwen is boven alles een mentaliteit. Dat laat Klaas Mulder sinds 2002 zien. Toen realiseerde hij zijn eerste circulaire gebouw en keken mensen hem wat vreemd aan. 'De Milieu-investeringsaftrek kan de doorslag geven om er echt voor te gaan.'
20 december 2019

Het uitvoeringsprogramma voor 2020

Het uitvoeringsprogramma voor 2020 van de Circulaire Bouweconomie is op 12 december gepresenteerd door Elphi Nelissen, Lid Taskforce Bouwagenda en voorzitter begeleidingscommissie CBE.
3 december 2019

Met deze tools meet je de circulariteit van producten en organisaties

Versnellingshuis Nederland circulair! en Holland Circular Hotspot hebben een overzicht gemaakt van 11 tools om de circulariteit van producten en organisaties te meten.
8 november 2019

Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie gepubliceerd

De 'Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie' (KIA-CE) is in oktober gepubliceerd. Voordat de KIA-CE in 2020 in uitvoering wordt gebracht zal nog een Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) worden opgesteld.
4 november 2019

Aan de slag met circulair inkopen? Gebruik de roadmap van MRA

Metropool Regio Amsterdam heeft een roadmap ontwikkeld over 'Circulair inkopen & Opdrachtgeverschap'. Met deze handleiding kunnen overheden aan de slag met praktische instrumenten en een beschrijving van het aanbevolen proces voor circulair inkopen en opdrachtgeverschap.
25 oktober 2019

Bruggenbank gelanceerd bij bijeenkomst over hergebruik kunstwerken

Platform WoW organiseerde samen met de Bouwcampus een verkenningsbijeenkomst over het hergebruik van kunstwerken. Het was een 'succesvolle verkenning met de lancering van de Bruggenbank'