architectuur
Circulaire en duurzame gevelinnovaties gezocht
31 oktober 2019
Circulaire economie
Nieuwe leden gezocht voor normcommissie Circulaire Economie
7 november 2019

Aan de slag met circulair inkopen? Gebruik de roadmap van MRA

Circulair inkopen metropoolregio amsterdam

Aan de slag met circulair inkopen? Gebruik de roadmap van MRA

Metropool Regio Amsterdam heeft een roadmap ontwikkeld over 'Circulair inkopen & Opdrachtgeverschap'. Met deze digitale handleiding kunnen overheden aan de slag met praktische instrumenten en een beschrijving van het aanbevolen proces voor circulair inkopen en opdrachtgeverschap.


Categorie: Aan de slag Nieuws
Door: redactie, 4 november 2019

De roadmap is te gebruiken voor organisaties die al bezig zijn met circulair inkopen, maar ook voor startende overheden op het gebied van circulariteit. Er kan voor verschillende ambitieniveau's gekozen: basis, gevorderd of excellent, ieder met hun eigen tijdpad en bijbehorende acties. Door gebruik te maken van de roadmap, wordt gezorgd voor 'een goede inbedding van circulair inkopen en opdrachtgeverschap binnen de organisatie. De roadmap biedt de meetmethodiek om te bepalen wanneer een aanbesteding circulair is en wat het niveau van circulair inkopen van de organisatie is,' zo schrijft MRA Duurzaam op de website.

Binnen de Metropoolregio Amsterdam is in juni 2018 een Intentieverklaring circulair inkopen en opdrachtgeverschap opgesteld. 32 gemeenten en provincies tekenden de Intentieverklaring, met als doel om in 20222 minimaal 10% en in 2025 50% circulair in te kopen. De roadmap is een concrete uitwerking van de Intentieverklaring waarmee de overheden aan de slag kunnen.

Bekijk de roadmap Circulair Inkopen & Opdrachtgeverschap van MRA.
Bron: MRA Duurzaam