circulair viaduct
Oproep aan marktpartijen voor marktontmoeting circulaire inkoop GWW
22 oktober 2019
architectuur
Inschrijvingen voor Circular Awards 2020 geopend
29 oktober 2019

Bruggenbank gelanceerd bij bijeenkomst over hergebruik kunstwerken

krusrak

Bruggenbank gelanceerd bij bijeenkomst over hergebruik kunstwerken

Platform WoW organiseerde samen met de Bouwcampus een verkenningsbijeenkomst over het hergebruik van kunstwerken. Volgens de Bouwcampus was het een 'succesvolle verkenning met de lancering van de Bruggenbank, een paneldiscussie met drie praktijkvoorbeelden en zes inspirerende workshops.'


Categorie: Aan de slag Nieuws
Door: redactie, 25 oktober 2019

Hoe kun je kunstwerken zoals een brug, of een onderdeel daarvan, ergens anders hergebruiken? Aan de hand van drie praktijkvoorbeelden is deze vraag besproken tijdens de verkenningsbijeenkomst. Het ging om de Ritsumasyl brug die hergebruikt gaat worden op de plek van de Aldwâldmersyl in Friesland, de Lekbrug in Vianen en de Cruquiusbrug in Noord-Holland.

Lancering Bruggenbank

Nynke Sijtsma van De Bouwcampus en Dorien ten Have van Platform WOW lanceerden de Bruggenbank, een gezamenlijk initiatief van Royal HaskoningDHV, de Machinefabriek Rusthoven en Oosterhof Holman/Ohpen Ingenieurs. Deze website is een marktplaats voor tweedehands bruggen. Hij bestond al in 1986, maar is nu nieuw leven ingeblazen. Bekijk hier de video waarin meer informatie wordt gegeven over de Bruggenbank.

Lees het volledige verslag van de verkenning 'Hergebruik kunstwerken, hoe dan?' op de website van de Bouwcampus.