Wim-Sturris-De-Groot-Vroomshoop
Wim Sturris: ‘Circulaire huizen van hout: het is niet alleen ideologie, het is ook handel’
1 juli 2019
design_challenge-prorail-vierkant
Zo krijgen gebruikte spoormaterialen een tweede leven
8 juli 2019

Concreet aan de slag met circulair bouwen? Deze leidraden bieden uitkomst

leidraden circulariteit

Concreet aan de slag met circulair bouwen? Deze leidraden bieden uitkomst

Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, de Bouwcampus, NEN en verschillende marktpartijen werken met Platform CB’23 aan de ambitie om vóór 2023 nationale, bouwsector brede afspraken te hebben opgesteld. Zo zijn drie actieteams sinds oktober 2018 aan de slag geweest om ieder een leidraad op te stellen die handvatten geeft voor de concrete aanpak van circulair bouwen.


Categorie: Aan de slag Nieuws
Door: redactie, 4 juli 2019

Het Actieteam Framework presenteerde een tweetal documenten: Framework Circulair Bouwen, een raamwerk voor eenduidig taalgebruik en heldere kaders, en de Lexicon Circulair Bouwen, met een uitgebreide definitie- en bronnenlijst. Deze leidraden zijn via de links te downloaden.

Het Actieteam Paspoorten voor de Bouw kwam met een leidraad met concrete werkafspraken voor circulaire bouw. Inzicht in de toegepaste bouwelementen in een bouwwerk is essentieel, bij voorkeur in een uniform raamwerk als basis voor alle paspoorten. Deze leidraad is via de link te downloaden.

Het Actieteam Meten van Circulariteit presenteerde een leidraad voor een uniforme meetmethode. Download het document Kernmethode voor het meten van circulariteit in de bouw.

De leidraden behoren tot de eerste fase (tot 2023) op weg naar een 100% circulaire economie in 2050. In onderstaande afbeelding zijn deze afspraken inzichtelijk gemaakt.