HAUT beste houten gebouw, HAVEP wint twee awards
22 november 2022
De urgente belofte van biobased bouwen
13 december 2022
HAUT beste houten gebouw, HAVEP wint twee awards
22 november 2022
De urgente belofte van biobased bouwen
13 december 2022
Duurzaam Gebouwd Podcast: Biobased bouwen
Duurzaam Gebouwd Podcast

Duurzaam Gebouwd Podcast: Biobased bouwen - hoe kunnen we meer bouwen met duurzame materialen?

Circulair en biobased bouwen worden populairder en zijn daarom ook steeds vaker onderwerp van gesprek als het gaat over verduurzamen. Redacteur Ysbrand Visser van Duurzaam Gebouwd ging in gesprek met senior adviseur duurzaam bouwen Irma Thijssen van RVO, Johan Mellegers van Faay en coördinator duurzaamheid Judith Doorn van Ballast Nedam over de huidige trends en ontwikkelingen.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 30 november 2022

De wens van de bouw- en vastgoedsector om biobased materialen beter te beoordelen en belangrijker te maken in de berekening MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) klinkt uit de ondertekeningen van het Manifest 2.0. Uit het gesprek in de podcast blijkt dat er genoeg gebeurt met betrekking tot productontwikkeling en implementatie in de markt.

Circularity Gap

Een specifieke uitdaging is de 'Circularity Gap'. Irma Thijssen legt uit: 'Als je alles dat uit sloop en projecten vrijkomt optimaal hergebruikt, heb je slechts 20% gedekt van wat we nodig hebben. Dus is er een gat van 80%. De vraag is welke materialen je daarvoor kunt gebruiken? Dan komen biobased materialen om de hoek kijken.'

De hele podcastaflevering luister je hier.