Handreiking biedt handvatten voor hoogwaardig hergebruik materialen
29 juli 2019
circulair
Terugblik: bekijk de presentatie van leidraden CB’23
5 augustus 2019

Help mee een ontwerpstrategie te ontwikkelen voor circulaire gebouwinstallaties

Help mee een ontwerpstrategie te ontwikkelen voor circulaire gebouwinstallaties

Kennisplatform TVVL houdt een drietal ontwikkelsessies om een strategie vast te stellen waarmee circulaire gebouwinstallaties ontworpen kunnen worden. Momenteel is er nog geen concreet gestandaardiseerd stappenplan voor deze circulaire gebouwinstallaties.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 1 augustus 2019

De gewenste output van de ontwikkelsessies is een praktisch inzetbaar hulpmiddel om gebouwinstallaties zo circulair mogelijk te ontwerpen. De eerste sessie van de TVVL Community Circulaire Installaties is inmiddels geweest. De tweede sessie vindt plaats op dinsdag 17 september.

De TVVL community zoekt in de tweede sessie naar deelnemers met specifieke kennis en ervaring om de ontwikkeling van een ontwerpstrategie van circulaire gebouwinstallaties te versnellen. Deze bijeenkomst gaat inhoudelijk in op de toepassing van de (concept)ontwerpstrategie op specifieke installatieconcepten en -onderdelen. De ontwikkelsessie bestaat uit een toelichting van de concept ontwerpstrategie, en het uitwerken van een casus van een specifiek installatieconcept in kleinere werkgroepen.

De derde ontwikkelsessie, op woensdag 16 oktober, is informatief van aard. De definitieve ontwerpstrategie wordt toegelicht, en de kansen voor de verdere toepassing worden belicht. Ook zal in worden gegaan op belemmeringen, en hoe deze weg te nemen om gebouwinstallaties zo duurzaam mogelijk te kunnen ontwikkelen. Aanmelden voor de sessies kan via de website van TVVL.

Bron: TVVL