worker 600
LCA-kosten voor NMD productkaarten vergoed via MIA
2 juni 2021
Rapportage Woningbouw in hout
Nieuw: ‘Rapportage Woningbouw in hout’
8 juni 2021

Houtblad zoekt beste houten gebouwen van Nederland voor Nationale Houtbouwprijs

HAUT

HAUT - foto: Zwartlicht

Houtblad zoekt beste houten gebouwen van Nederland voor Nationale Houtbouwprijs

Het Houtblad begint iets nieuws: de Nationale Houtbouwprijs. Het is een prijs voor het beste houten gebouw van Nederland. Er zijn awards te winnen in drie categorieën: Zakelijke Houtbouw, Particuliere Houtbouw en Seriematige Houtbouw. Inzenden kan tot 1 september.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 3 juni 2021

Foto: gebouw HAUT - copyright: Zwartlicht

Met de prijs wil Het Houtblad de aandacht voor en de kwaliteit van bouwen met hout in Nederland bevorderen. En dat in de volle breedte: van een mooie houten villa of off-grid woonhuis tot bedrijfspand, voorziening of instelling. Ook de houtbouwconcepten, waarvan er tegenwoordig zoveel bedacht en gerealiseerd worden, waarmee grootschalig duurzaam en circulair huizen kunnen worden gebouwd komen in aanmerking.

Voor het beoordelen van de ingezonden projecten is een vakjury samengesteld met deskundigen uit verschillende disciplines van de bouwkolom. Het zijn: Irma Thijssen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Wim de Groot (SHR, UD aan de TU Eindhoven), Boris Zeisser (architect, docent TU Delft). Eric D. de Munck (Centrum Hout) en Pablo van der Lugt (Adviseur biobased bouwen en docent aan de TU Delft). De juryvoorzitter is Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad.

Aan de competitie mogen gebouwen meedoen die in de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd en zijn opgeleverd vóór 1 september 2021. Er zal een longlist worden gepubliceerd en er zullen genomineerden bekend worden gemaakt. In het najaar mag het publiek stemmen op de genomineerden en zo de Publieksprijs bepalen. De winnaars van de Nationale Houtbouwprijs 2021 zullen worden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Houtdag van Het Houtblad in november.

Alle informatie, het wedstrijdregelement en het inschrijfformulier is via deze link te vinden.

Bron: Houtwereld