kantoor UWV afvalstoffendeport Circular Office
Kantoor UWV wordt grondstoffendepot
24 mei 2019
architectuur
Concreet stappenplan om aan de slag te gaan met materiaal gedreven bouwproject
28 mei 2019

Kom alles te weten over circulair en klimaatneutraal inkopen van hout

bouwen met hout

Kom alles te weten over circulair en klimaatneutraal inkopen van hout

Hout is in veel opzichten dé speler in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. Maar hoe krijgt circulariteit en het gebruik van hout een prominente plek in het inkoopproces? PIANOo en Rijkswaterstaat organiseren twee bijeenkomsten 'Leernetwerk Hout', waar wordt verteld over het circulair en klimaatneutraal inkopen van hout binnen de bouw en GWW-sector.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 27 mei 2019

Wat is de definitie van duurzaam geproduceerd hout en hoe controleer je hierop? Waar zit jouw invloed als inkoper, contractmanager, beleidsmaker of projectleider? Hoe ga je om met lokaal hout, hergebruikt hout en de internationale herkomst van hout? Dit en meer wordt besproken tijdens Leernetwerk Hout.

De bijeenkomsten vinden plaats op:
- Donderdag 27 juni 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Locatie Rijtuigenloods te Amersfoort;
- Donderdag 26 september 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Locatie n.t.b.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt met experts ingezoomd op knelpunten en kansen rond het inkopen van duurzaam hout. Welke ecologische en sociale uitdagingen spelen er in de houtketen en op welke manier kan hout positief bijdragen? Verschillende vormen van certificeren komen aan bod om duurzaamheid in de keten te borgen en te controleren.

Meer informatie en aanmelden.