architectuur
PBL: doelen circulaire economie nog niet concreet genoeg
16 augustus 2021
wood 600 600
RVO bezoekt eerste circulaire utiliteitspand in Staphorst
24 augustus 2021

Meer geïnvesteerd in circulaire economie via MIA/VAMIL

circulair bouwen

Meer geïnvesteerd in circulaire economie via MIA/VAMIL

In 2020 is het investeringsklimaat door de coronacrisis aanzienlijk veranderd. Investeringen in milieuvriendelijke technieken middels de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) waren minder groot dan in 2019. Binnen het thema circulaire economie is echter wel meer geïnvesteerd.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 19 augustus 2021

Circulair produceren en CO2-verlaging krijgen bij ondernemers steeds meer aandacht. Dit verklaart mogelijk de stijging van het totaal gemelde investeringsbedrag binnen het beleidsthema circulaire economie (CE). Dit waren bijvoorbeeld investeringen in apparatuur voor recycling en besparing van grondstoffen. Desondanks valt het totale netto fiscaal voordeel voor CE-investeringen lager uit, omdat er vergeleken met 2019 meer geïnvesteerd is in bedrijfsmiddelen met een lager voordeel op de Milieulijst.

In totaal is er 378 miljoen euro geïnvesteerd, een stijging van 6 procent ten opzichte van 2019. Het aantal aanvragen (736) en netto fiscaal voordeel (18 miljoen euro) nam wel af, met respectievelijk 15 en 20 procent.

De volledige budgetverdeling binnen het thema Circulaire economie is te bekijken op de website van RVO.

Bron: RVO