floating office GCA powerhouse - foto Plomp
Nominaties voor de Job Dura Prijs 2022 bekendgemaakt
6 september 2022
Doe mee aan onderzoek over effecten circulaire economie op arbeidsmarkt
7 september 2022
floating office GCA powerhouse - foto Plomp
Nominaties voor de Job Dura Prijs 2022 bekendgemaakt
6 september 2022
Doe mee aan onderzoek over effecten circulaire economie op arbeidsmarkt
7 september 2022
NMD: tweede ronde aanmelding vergoeding voor installatiebranche

NMD: tweede ronde aanmelding vergoeding voor installatiebranche

Om het aantal productkaarten van bouwwerkinstallaties in de NMD te vergroten, is er een vergoedingsregeling in het leven geroepen. Voor de zomer is hiervoor de eerste ronde gehouden waarvoor we veel aanmeldingen hebben gekregen. Vanaf 1 september gaat de tweede (en laatste) ronde van start. Heeft u uw product nog niet aangemeld? Dan is dit uw kans om dit alsnog te doen!


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 7 september 2022

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment is de Installatiebranche nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versneld aangescherpt zal worden is het belangrijk dat uw product in de Nationale Milieudatabase opgenomen is. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.

Om het aantal kaarten in onze database van gebouwinstallaties te vergroten kunnen producenten van bouwwerkinstallaties in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten hiervan. De eerste aanmeldronde is afgesloten. En de tweede ronde gaat per 1 september 2022 van start. Deze zal tot 30 november 2022 lopen.

Wilt u in aanmerking komen voor deze vergoeding? Vul dan voor 30 november 2022 het formulier op de site van de NMD in.

U ontvangt binnen 13 weken een reactie op uw inzending. Er is nog ruimte voor 42 aanvragen. Daarbinnen wordt voorrang verleend aan producten die binnen de prioriteitenlijst vallen.

Zo kunt u als fabrikant of leverancier in totaal voor maximaal 5 LCA’s vergoeding krijgen. Een samenwerkingsverband van fabrikanten/leveranciers of een brancheorganisatie kan vergoeding krijgen voor maximaal 10 LCA’s. Maar let op: u krijgt vergoeding voor één LCA per type bouwproduct. En u moet voor elke LCA die u vergoed wilt krijgen een losse aanvraag doen via het formulier.