bouwplaats
Inschrijving geopend voor actieteams Platform CB’23
17 september 2019
bouwplaats
Drentse wooncorporaties beginnen proef met circulair bouwen
23 september 2019

Praktische handvatten in brochure circulair bouwen

bouwplaats

Praktische handvatten in brochure circulair bouwen

De brochure ‘Aan de slag met circulaire woningbouw’ is op 17 september gepresenteerd tijdens de ZEN Platformbijeenkomst van het LenteAkkoord. De brochure is ontwikkeld door W/E adviseurs en biedt praktische handvatten, inzichten en praktijkvoorbeelden.


Categorie: Aan de slag Nieuws
Door: redactie, 20 september 2019

Duurzaam Gebouwd deed verslag van de bijeenkomst: Zo stelde dagvoorzitter Bas van de Griendt van Stratego Advies dat de MPG (MilieuPrestatie Gebouw) 'één van de belangrijkste tools wordt om te sturen op duurzaamheid.' De MPG-prestatie-eisen worden aangescherpt, waarbij volgens Duurzaam Gebouwd een norm van 0,4 in 2030 haalbaar lijkt. 'Een eerste stap is in 2021 te verwachten. Mogelijk wordt ook het materialenpaspoort verplicht.'

Lees hier het volledige verslag van Duurzaam Gebouwd.

Brochure 'Aan de slag met circulaire woningbouw'

Circulair bouwen wordt de norm. Overheden en bouwpartijen hebben daarover bindende afspraken gemaakt. Alle partijen in de bouwkolom krijgen te maken met een omslag in denken en doen. Al in de initiatieffase van een bouwproject gaan andere overwegingen meetellen. Maar ook de uitvraag, het ontwerp van een woning en de realisatie moeten op een nieuwe manier worden bekeken.

Waar moet je als opdrachtgever of opdrachtnemer in de woningbouw aan denken? Wat wordt er anders, welke kansen zijn er en welke instrumenten staan bouwbedrijven ter beschikking? De LenteAkkoord publicatie ‘Aan de slag met circulaire woningbouw’ biedt inzicht in een nieuwe manier van denken.

Bekijk hier de brochure, of bekijk de bibliotheek met rapporten over circulair bouwen.

Bron: Duurzaam Gebouwd en W/E adviseurs