Nieuwe voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie
18 maart 2021
Logo Platform CB'23
Feedback gevraagd voor conceptleidraden circulair inkopen en ontwerpen
23 maart 2021

Transitieteam presenteert contouren van ‘basiskamp’ circulaire bouw

Logo de circulaire bouweconomie

Transitieteam presenteert contouren van ‘basiskamp’ circulaire bouw

Tijdens een deelsessie van het slotcongres ‘4 jaar De Bouwagenda’ wordt vandaag het discussiestuk ‘Inrichting van het basiskamp’ gelanceerd. Een stuk dat is opgesteld door het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 18 maart 2021

Het basiskamp, dat in 2023 gereed moet zijn, bevat alle benodigde instrumenten, hulpmiddelen en voorwaarden om de volgende etappes van de circulaire transitie te kunnen overbruggen, zoals een betrouwbaar meetinstrumentarium en duidelijkheid over een materialenpaspoort.

Het discussiestuk is bedoeld als uitnodiging voor betrokken partijen om mee te denken. Tijdens de deelsessie gaan Elphi Nelissen, Claudia Reiner en Vincent Gruis met elkaar en digitale toehoorders in gesprek over de voortgang van de transitieagenda circulaire bouweconomie.

Vincent Gruis treedt deze week in de voetsporen van Elphi Nelissen als nieuwe voorzitter van het transitieteam. Hij ziet uit naar de volgende stappen van het Transitieteam, nu de contouren voor het basiskamp steeds scherper worden. 'Ik heb er ontzettend veel zin in, en het is in z’n complexiteit ook heel leuk. Gewone bouwprojecten zijn al complexe projecten. En dan nu een transitie naar een complete circulaire economie. Voor het bereiken van die circulaire economie is samen ontwerpen, samen werken en samen realiseren het uitgangspunt. Je kunt in je eentje proberen te verzinnen hoe de verre toekomst eruit ziet, maar dan ontstaan er geen ideeën die je samen uit wilt voeren.'

Lees het hele interview met Gruis.