circulaire woningbouw NL
Circulaire woningbouw in Nederland: dit is de huidige stand van zaken
10 februari 2020
viaduct
Rijkswaterstaat doet oproep om circulaire viaducten te ontwikkelen
18 februari 2020

Circulair slopen en bouwen door middel van eigen materialenbank

Circulair slopen en bouwen door middel van eigen materialenbank

Hoedemakers bouw en ontwikkeling en A. van Liempd sloopbedrijven hebben 28 januari 2020 een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van circulariteit ondertekent. Gezamenlijk zetten de bedrijven stappen voor een circulaire economie door middel van diverse projecten.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 10 februari 2020

Een van die projecten is de herontwikkeling van de Congregatie van de Zusters van Liefde aan de Pastoor van Erpstraat in Schijndel. Elementen van het erfgoed worden bij de herontwikkeling behouden of komen terug in het nieuwe straatbeeld. De twee bestaande woningen worden gehandhaafd, de overige gebouwen worden gedolven om plaats te maken voor de nieuwbouw.

De materialen en producten die vrij komen bij de sloop worden opgenomen in de eigen materialenbank van Hoedemakers op de site www.gebruiktebouwmaterialen.com, waar zij door particulieren of bedrijven gekocht kunnen worden. De materialenbank wordt geïntegreerd in alle bouwprocessen van Hoedemakers waardoor niet alleen bij dit project, maar ook bij renovatiewerken vrijgekomen materialen en producten een duurzame herbestemming krijgen.

Om de circulaire bouwcirkel rond te maken, kijken de bedrijven, naast het herbestemmen, ook naar re-montabel bouwen en de verwerking van hergebruikte en duurzame materialen in de nieuwbouw.