Brandveiligheid biobased isolatiematerialen
Rapport Brandveiligheid biobased isolatiematerialen
23 december 2022
De eerste editie van Stadsblad Magazine
30 december 2022
Brandveiligheid biobased isolatiematerialen
Rapport Brandveiligheid biobased isolatiematerialen
23 december 2022
De eerste editie van Stadsblad Magazine
30 december 2022
De circulair bouwen podcast – #10 Hergebruikt wegmeubilair: gewoon doen!
Circulair Bouwen Podcast #7 - Demontabele klinkers

De circulair bouwen podcast - #10 Hergebruikt wegmeubilair: gewoon doen!

In De Circulair Bouwen Podcast van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie onderzoeken we hoe circulair bouwen kan bijdragen aan de grote opgaven in de bouwsector. Aflevering #10: wat gebeurt er op het gebied van alle objecten rond de weg? Oftewel: circulair wegmeubilair.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 23 december 2022

In aflevering #10 van de Circulair Bouwen Podcast: Circulair wegmeubilair. Rijkswaterstaat heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn en grotendeels circulair te gaan werken. Om deze doelen te bereiken moet het hele areaal klimaatneutraal worden en circulair worden beheerd en aangelegd. Dan moet je dus ook de 60.000 verkeersborden, 5.500 portalen en 8.000 km geleiderails verduurzamen. Hoe staat het met deze ambitie?

Vincent Gruis en nieuwe stem in de podcast Karlijn Mol bespreken de mogelijkheden, uitdagingen en ontwikkelingen. Ook Anneke van Leeuwen schuift aan. Zij is bij Rijkswaterstaat als innovatieadviseur verantwoordelijk voor het circulaire wegmeubilair. Wat heeft Rijkswaterstaat de afgelopen tijd gedaan, en waar ziet zij nog kansen? Verder gaan we op bezoek bij een fabriek in Culemborg waar Saferoad aan de Renorail werkt. Hier renoveren zij gebruikte geleiderails. Herman Odijk van Saferoad vertelt ons hier meer over. En Jan Willem van de Groep serveert zijn dwarse mening in de column. Presentatie: Ewout de Bruijn.