Circular Buildings: constructing a sustainable future' van Holland Circular Hotspot
Nieuwe publicatie Circular Buildings roept op tot internationale samenwerking
14 juli 2022
Adviesroute naar een circulaire economie voor de bouw
Advies over doelen en routekaarten aangeboden aan Tweede Kamer
19 juli 2022

Vergoeding voor aanmelden biobased producten in NMD

Nationale milieudatabase

Vergoeding voor aanmelden biobased producten in NMD

Bij het maken van een MPG-berekening van een bouwwerk wordt de milieudata van alle producten die in het bouwwerk gebruikt worden opgenomen. Op dit moment zijn biobased producten nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD waardoor algemene data (categorie 3) moet worden gebruikt om een MPG-berekening te maken. Omdat de MPG-eis versnelt aangescherpt zal worden is het belangrijk dat biobased producten in de Nationale Milieudatabase opgenomen zijn. Op het moment dat de eis aangescherpt zal worden zullen ontwerpers steeds meer productgebonden data moeten gaan gebruiken om aan de eis te kunnen voldoen.


Categorie: Nieuws
Door: redactie, 18 juli 2022

Dit bericht verscheen eerder op milieudatabase.nl

Om het aantal kaarten in de database van biobased producten te vergroten kunnen producenten van biobased producten in aanmerking komen voor een vergoeding. Om in de database te komen moet er een LCA (levenscyclusanalyse) van het product gemaakt worden en deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten hiervan.

Vul het formulier voor 22 september in om in aanmerking te komen voor de vergoeding

U ontvangt binnen 13 weken een reactie op uw inzending. Het aantal vergoedingen dat verstrekt mag worden is beperkt en de eerste veertig inzendingen komen in aanmerking. Lees voordat u het formulier invult de voorwaarden goed door. Zo kunt u bijvoorbeeld deze vergoeding voor één product aanvragen en moet het op het hoofdbedrijf dat bij de KVK geregistreerd staat.

Bron: Nationale Milieudatabase