tijdelijke rechtbank amsterdam
Rechtbank in Amsterdam gedemonteerd en klaar voor herbouw in Enschede
6 juli 2022
nieuwe leidraden cb23 600
Nieuwe leidraden van actieteams Platform CB’23 gepresenteerd
11 juli 2022

Eerste terugblik op geslaagde Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie

Conferentie uitgelicht 600

Eerste terugblik op geslaagde Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie

De Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie op 6 juli 2022 was een groot succes! Een volle zaal, veel input bij de verschillende sessies en een aantal mooie publicaties die zijn uitgereikt. Bekijk hier een kort verslag, een foto-impressie, een video en een overzicht van de vier uitgereikte publicaties.


Categorie: Nieuws Uitgelicht
Door: redactie, 7 juli 2022

Uitgangspunten van de conferentie waren de doelen en mijlpalen van de circulaire transitie die het Transitieteam de afgelopen jaren heeft gedefinieerd, alsmede de routekaarten die zijn uitgestippeld voor de productgroepen utiliteitsbouw, bruggen en viaducten, asfaltwegen, woningbouw en installaties.

Tempo opvoeren

Met dagvoorzitter Erik Peekel ging voorzitter Vincent Gruis van het Transitieteam het gesprek en de discussie aan met een groot aantal stakeholders en deskundigen op het gebied van circulariteit. De sprekers lieten zien dat de transitie naar een circulaire bouweconomie complex is maar bovenal ook veel kansen en mogelijkheden biedt.

Meerdere sprekers vroegen zich hardop af of de doelen wel worden gehaald als het huidige transitietempo niet wordt opgevoerd. Ook werd diverse keren geopperd dat nadrukkelijker moet worden aangehaakt bij de energietransitie die in volle gang is. ‘De doelen zijn bekend, met elkaar buigen we ons vandaag over de strategie en route om die doelen te bereiken’, aldus Gruis, die in dat verband liever van een ‘werkconferentie’ dan van een ‘conferentie’ sprak.

Dat bleek vooral ’s middags, toen de aanwezigen zich tijdens twaalf co-creatie-sessies eerst bogen over de zes productgroepen en vervolgens over thema’s als digitalisering, waardebehoud, brancheorganisaties en hergebruik secundaire materialen. Transitieteam-voorzitter Gruis toonde zich na afloop zeer tevreden over de ‘oogst’ van de conferentie in het algemeen en de sessies in het bijzonder.

Circulaire publicaties

Met circa 300 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en de kenniswereld, was de Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie een ideaal podium om een enkele nieuwe ‘circulaire publicaties’ te presenteren. Dat gebeurde dan ook: in de wetenschap dat ze stuk voor stuk een bijdrage leveren aan circulaire transitie, toonde Gruis zich content met de volgende rapporten:


Bekijk hieronder de rapporten:

Video's

Er is een nieuwe video over de demontage tijdelijke rechtbank Amsterdam:

Bekijk hier het vidoeverslag van de hele conferentie:

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next
Foto's

Klik op een foto om de galerij te openen.

Bekijk hieronder een overzicht van de publicaties die op het congres te zien waren.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab