Bronnen: Groene Huisvesters
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over bron: Groene Huisvesters. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
9 bronnen gevonden
Corporaties en circulariteit – Circulaire uitvraag, Eigen Haard
In 2018 besloot Eigen Haard de renovatie van het ‘Rivierenhuis’, een complex gebouwd in 1964 in Amsterdam, anders aan te pakken. Geen uitvraag op basis van de gunstigste prijs, maar op basis van een ambitiedocument, gericht op circulariteit.
Corporaties en circulariteit – Ketensamenwerking, Talis
Circulariteit vraagt om een andere samenwerking met marktpartijen en bewoners. Talis heeft dit toegepast bij groot onderhoud van 125 etagewoningen in Voorstenkamp in Nijmegen.
Corporaties en circulariteit – Sociale Circulariteit, De Alliantie
In Buiksloterham in Amsterdam-Noord doet de Alliantie ervaring op met sociale circulariteit. In een circulair nieuwbouwproject zijn de bewoners en de zorginstelling Philadelphia vanaf de initiatieffase betrokken.
Corporaties en circulariteit – Circulaire Sloop, Wonion
Bij corporatie Wonion staan duurzaamheid en circulariteit hoog op de agenda. Met digitale meettechnieken en scans worden gebouwen volledig in beeld gebracht. Hierdoor is vroegtijdig bekend welke materialen beschikbaar komen bij sloop.
Corporaties en circulariteit – Renovatie Staalmanplein, De Alliantie
De Alliantie heeft jaren 50 portiek-etage woningen aan het Staalmanplein (Amsterdam) een tweede leven gegeven. Het gebouw is gerenoveerd in plaats van gesloopt. Er is gekozen voor circulaire dakbedekking, refurbished sanitair en circulaire keukens.
Corporaties en circulariteit – Houtbouw, Lente
Acht Brabantse woningcorporaties, verenigd in het samenwerkingsverband Lente, werken samen aan het versnellen van het toepassen van houtbouw. Samen zijn zij goed voor meer dan 100.000 sociale huurwoningen.
Corporaties en circulariteit – Gebiedsontwikkeling, Wonion
In Silvolde realiseert Wonion de vernieuwbouw van een wijkje met sociale huurwoningen. Het wijkje wordt aardgasvrij, groen en klimaatadaptief. Dankzij een circulaire aanpak worden sloopmaterialen hergebruikt in de nieuwbouw.
Corporaties en circulariteit – Renovatie Bavodorp, Ymere
Ymere is afgelopen jaren gestart met de circulaire renovatie van 288 woningen in Bavodorp die in 2024 allemaal zijn opgeleverd. De renovatie omvatte onder andere het vernieuwen van de funderingen en het energiezuinig maken van de woningen.
Pamflet ‘Corporaties & Circulariteit’
Met circulaire verduurzaming en circulaire nieuwbouw kunnen de woningcorporaties bijdragen aan een circulaire economie en aan de klimaatdoelstellingen. ‘Je kunt het maar een keer doen. Doe het dan goed!’