Bronnen: De circulair bouwen podcast
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over bron: De circulair bouwen podcast. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
16 bronnen gevonden
Circulair Bouwen Podcast #16 – Hoe ziet de circulaire toekomst van de bouw eruit?
Nederland moet een flinke tand bijzetten om in 2050 volledig circulair te zijn. Hoe ziet die toekomst eruit? Welke ambitieuze scenario’s zijn er en wat betekenen deze ambities voor de infrastructuur? Welke maatregelen zijn nodig?
Circulair Bouwen Podcast #9 – Onze gebouwen niet wegwerpen maar losmaken
Een manier om materialen opnieuw te gebruiken, is gebouwen zo te ontwerpen dat deze na de levensduur weer als een Legotoren uit elkaar te halen is. Dit is de toekomstvisie van Menno Rubbens.
Circulair Bouwen Podcast #11 – Circulariteit in de waterbouw: hier maak je impact
De waterschappen gebruiken veel primair materiaal. Daarnaast heeft de waterbouw de neiging om steeds alles nieuw te bouwen. Hoe doorbreken we dit?Verder gaan we op bezoek bij een circulaire rioolwaterzuiveringsinstallatie in Terwolde
Circulair Bouwen Podcast #12 – Het asfalt van de toekomst
Asfaltwegen waren in 2019 verantwoordelijk voor circa 68% van de CO2-uitstoot van de GWW-sector. Wat zijn innovaties op het gebied van de wegenbouw? Bij de Universiteit Wageningen wordt onderzocht of lignine asfalt circulair kan maken.
Circulair Bouwen Podcast #13 – Circulariteit financieren: wat zijn gebruikte materialen waard?
Wat is nodig om de waarde van secundaire materialen beter te kunnen bepalen? En welke andere financiële prikkels zijn denkbaar om hergebruik te stimuleren? We bezoeken HoutWerk, een volledig uit hout opgebouwd pand op Campus Werkspoor in Utrecht.
Circulair Bouwen Podcast #15 – Hoe kunnen we beter meten met MKI en MPG?
Hoe effectief zijn de meetinstrumenten MKI en MPG op dit moment? We gaan langs bij InnovA58, het innovatielab van Rijkswaterstaat. Expert Esther Heijink vertelt over haar ervaringen met de MKI als gunningscriterium.
Circulair Bouwen Podcast #10 – Hergebruik wegbmeubilair: gewoon doen!
Rijkswaterstaat moet 60.000 verkeersborden, 5.500 portalen en 8.000 km geleiderails verduurzamen. Hoe staat het met deze ambitie? Verder gaan we op bezoek bij een fabriek in Culemborg waar gebruikte geleiderails worden gerenoveerd.
Circulair Bouwen Podcast #14 – Gebruikte materialen: hoe bepaal je de kwaliteit?
Een kwaliteitsgarantie van hergebruikte materialen is nodig voor een bouwvergunning. Maar de regelgeving is nu nog ingericht op gebruik van nieuwe materialen. Wat is nodig om drempels weg te halen?
Circulair Bouwen Podcast #7 – Zo maken we bruggen, wegen en viaducten circulair
Wat kan en moet de grond-, weg-, en waterbouw doen om de circulaire doelen te behalen? Een vijfde van de bouwomzet gaat om in de GWW en die verbruikt een enorme hoeveelheid staal, beton en asfalt. Wat is er wel mogelijk?