Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

513 bronnen gevonden

Duurzaam Gebouwd Digitaal Magazine Circulariteit

In deze uitgave lees je onder andere 3 columns van experts, een interview met onder anderen Marten Japinga en ontdekken we Biopartner 5, een icoon van circulariteit.

Routekaart voor biobased bruggen

Deze routekaart geeft opdrachtgevers, zoals waterschappen en provincies, inzicht in kansen en belemmeringen in de grote vervangingsopgaven in het bruggenlandschap.

Met circulaire bovenbouw­vernieuwing zorgt ProRail voor flinke CO2-reductie

Wat als circulariteit en duurzaamheid bij bovenbouwvernieuwing (BBV) de nieuwe norm wordt? Deze vraag ligt bij ProRail ten grondslag aan het Icoonproject met grootschalig hergebruik van materialen.

‘Onze bouwmaterialen behouden hun waarde en hun functie’

Janssen de Jong Bouw won dit jaar de Circular Award Business Large 2022 voor het ModuFair-concept. Ron Schamp (manager ModuFair) en Karel Kalis (hoofd waardecreatie) lichten het concept toe.

Convenant Green Deal Houtbouw: Duurzaam uit de crisis

Dit convenant heeft tot doel om vanaf 2025 door gezamenlijke inspanningen en elkaar aanvullend en versterkend ten minste 20% van de nieuwbouw van woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in houtbouw uit te voeren.

Circulair bouwen in perspectief

TNO laat in deze publicatie zien hoe zij aankijken tegen circulaire economie in de bouw en welke stappen gezet kunnen worden om door innovatie de milieu-impact van de bouw te verlagen.

‘Laat duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit even zwaar wegen als grondprijs’

Joop Ketelaers timmert samen met zijn collega’s van de gemeente Eindhoven aan de weg met tenders die duurzaam bouwen stimuleren. Bijzonder aan de Eindhovense aanpak is dat ze niet kwantitatief maar kwalitatief uitvragen.

Manifest Duurzaam GWW 2030

DGWW 2030 helpt de grote verduurzamingsopgaven in de sector te realiseren. Uiterlijk medio 2024 moet duurzaamheid een integraal onderdeel uitmaken van alle spoor-, grond-, water- en wegenbouwprojecten.

Een verkenning van het potentieel van CO2-opslag bij houtbouw

Het gebruik van hout in de bouw pakt aanmerkelijk gunstiger uit voor het klimaat dan op basis van de huidige MPG-systematiek wordt aangenomen. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van TNO.