Bronnen: Artikel

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over vorm: Artikel. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

77 bronnen gevonden

Terugnamegarantie stimuleert de ontwikkeling van circulaire materialen

Een terugnamegarantie van bouwmaterialen door producenten jaagt de markt voor circulaire producten en -productiemethodes aan, betoogt een groep juristen. 'Het idee is dat je samen afspreekt dat het product uiteindelijk teruggaat naar de producent.'

Met circulaire bovenbouw­vernieuwing zorgt ProRail voor flinke CO2-reductie

Wat als circulariteit en duurzaamheid bij bovenbouwvernieuwing (BBV) de nieuwe norm wordt? Deze vraag ligt bij ProRail ten grondslag aan het Icoonproject met grootschalig hergebruik van materialen.

‘Onze bouwmaterialen behouden hun waarde en hun functie’

Janssen de Jong Bouw won dit jaar de Circular Award Business Large 2022 voor het ModuFair-concept. Ron Schamp (manager ModuFair) en Karel Kalis (hoofd waardecreatie) lichten het concept toe.

‘Laat duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit even zwaar wegen als grondprijs’

Joop Ketelaers timmert samen met zijn collega’s van de gemeente Eindhoven aan de weg met tenders die duurzaam bouwen stimuleren. Bijzonder aan de Eindhovense aanpak is dat ze niet kwantitatief maar kwalitatief uitvragen.

‘Schreeuw het van de daken dat je circulair aan het delven bent’

Wat doe je met materialen die vrijkomen na de sloop van een betonkolos van negen verdiepingen? Voor die vraag zag procesmanager Maik Knuiman zich geplaatst toen de Provincie Gelderland besloot haar oude provinciekantoor circulair te laten demonteren.

Circulaire bruggen en viaducten: van open leeromgeving tot buyer group

De buyer group Circulaire bruggen en viaducten biedt overheden een veilige plek om belangeloos te sparren over uitdagingen bij circulaire inkoop. Maurice van Rooijen vertelt hoe deze buyer group er kwam en waarom samenwerken zo belangrijk is.

Circulaire voorbeeldprojecten – Friesland

Het Podium Duurzame Gebouwen van RVO staat vol met innovatieve circulaire projecten. In Friesland lichten we een zestal projecten uit.

Hergebruik van bouwmaterialen en installaties bevorderen met een terugnamegarantie

Dit artikel bevat een concrete suggestie hoe partijen de circulariteit in de gebouwde omgeving kunnen bevorderen door het overeenkomen van een terugnamegarantie.

Circulaire voorbeeldprojecten – Rondje Amsterdam

Het Podium Duurzame Gebouwen van RVO staat vol met innovatieve circulaire projecten. In Amsterdam zitten een aantal projecten op loopafstand van elkaar, ideaal voor een wandeling.