Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

487 bronnen gevonden

Juridisch onderzoek naar mogelijkheden voor een integrale duurzaamheidsprestatie-eis voor gebouwen

In opdracht van de RVO onderzocht het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law of er juridische belemmeringen zijn voor een integrale duurzaamheidsprestatie-eis in de bouwregelgeving.

Transitieteam Circulaire Bouweconomie – De visie van Otto Friebel

'Van veel hybride materialen weten we nu nog niet hoe we die over 30 jaar uit elkaar moeten gaan halen.' Dat zegt Otto Friebel (BRBS Recycling) in deze video over de kansen voor circulaire bouw.

Rapport Circulaire Gebouwen, Strategieën en Praktijkvoorbeelden

Wat houdt circulair bouwen in en welke stappen kunt u nemen? De theorie gekoppeld aan de praktijk met feiten, achtergronden, praktijkvoorbeelden en interviews met bouwers, ontwerpers en deskundigen.

Lessons Learned Materialen Expeditie

Een verzameling van de geleerde lessen bij het opstellen van een materiaalpaspoort voor 14 pilots in de GWW.

Evaluatie stelsel Nationale Milieudatabase en Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken

Onderzoek naar functioneren van het stelsel NMD-MPG. Is deze voldoende robuust en effectief om de rol in de versnelling van de transitie naar een circulaire bouweconomie te kunnen vervullen?

Circular Infrastructure Business Models

In this report, the Business and Value Case working group that was part of the Open Learning Environment Circular Bridges and Viaducts details four possible circular business models for infrastructure.

Het gebruik van beton en hout in bouwwerken

In de webinar van Studio Beton Digitaal gaat het over het gebruik van beton en hout in bouwwerken en de afwegingen die gemaakt worden bij de keuze van deze materialen.

‘Circulariteitsraamwerk’ helpt Tilburg om ambitieuze Circulaire Agenda uit te voeren

Bij de renovatie van de Tilburgse spoorzone is gebruikt gemaakt van de subsidieregeling voor Advies Klimaatneutraal en Circulair Inkopen (AKCI) om een ‘circulariteitsraamwerk’ op te stellen.

AKCI-regeling helpt bij ontwikkeling gemeentelijk beleid Ermelo voor circulariteit

Ermelo wil energieneutraal worden in 2030 en klimaatneutraal in 2035. Ook circulariteit staat hoog in het vaandel. Een nieuw sportcomplex wordt beschouwd als een mooie testcase.