Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
518 bronnen gevonden
Luisterartikel ‘Schoolgebouwen aardgasvrij, energieneutraal en circulair verbouwd’
Hoe kun je je basisschool klimaatneutraal en circulair renoveren? In dit luisterartikel hoor je hoe basisschool De Kameleon in Haarlemmermeer het aanpakt.
Leerbundel Milieuprestatie en Circulair Bouwen
De Leerbundel Milieuprestatie en Circulair Bouwen is bedoeld om studenten bouwkunde in het MBO- en HBO-onderwijs bekend en vertrouwd te maken met milieuprestatie en circulair bouwen.
Houtbouwer – VPRO Tegenlicht
Cross Laminated Timber veroorzaakt geen uitstoot, maar slaat juist CO2 óp. Tevens kan met CLT ‘prefab’ veel sneller worden gebouwd. Wat zijn de mogelijkheden en obstakels om CLT toe te passen?
Houten damwanden voldoen ruimschoots aan ontwerplevensduur
Uit onderzoek blijkt dat houten damwanden, voorzien van hout met een duurzaamheidsklasse 1, in de praktijk een gemiddelde levensduur halen die de ontwerplevensduur van 30 jaar ruimschoots haalt.
Hoogbouw in hout met Cross Laminated Timber
Bouwtotaal schrijft over voordelen van bouwen met hout, specifiek over CLT (Cross-laminated timber) voor hoogbouw.
EC-rapport ‘Veerkracht op het gebied van kritieke grondstoffen’
Rapport van de Europese Commissie over kritische grondstoffen. In bijlage 2, pagina 25, een overzicht over welke kritische grondstoffen relevant zijn voor de bouwnijverheid.
Circulaire Atlas Gelderland
De Circulaire Atlas Gelderland biedt inzicht in de grondstofstromen en de verschillende beleidsopties voor een circulaire economie. Dit inzicht vormt de basis voor een onderbouwd uitvoeringsprogramma.
Transitieteam Circulaire Bouweconomie – De visie van Maarten Schäffner
'Traditionele bouwmaterialen kun je niet ineens biobased maken: het gaat om een hele keten die er zijn brood mee verdient.' Dat zegt Maarten Schäffner (Koninklijke NLIngenieurs).
Infra als circulaire dienst: Het sluiten van de verantwoordelijkheidscirkel
In het programma ‘De Circulaire Weg’ wordt geëxperimenteerd met 'infra as a service'. Wat als aannemers niet alleen een weg als product opleveren, maar ook zorg dragen voor onderhoud en verlichting?