Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

541 bronnen gevonden

Aanbevelingen voor de praktijk van circulariteit

Op verzoek van het ministerie van BZK vatten ontwerpers Jan Brouwer en Mick Eekhout hun jarenlange ervaringen met circulair ontwerpen en bouwen in 2018 samen in vijftig stellingen.

Rapportage ‘Materiaalscan Beurskwartier’

GBN maakte een materiaalscan voor het Utrechtse Beurskwartier. Voor de meeste voorkomende materialen worden de circulaire kansen in kaart gebracht en geplot op de R-ladder.

Inventariserend onderzoek naar een uniforme meetmethode voor circulair bouwen

Eerste invulling van een uniforme meetmethode voor circulariteit voor de utiliteits- en woningbouw. De visies van de partijen zijn gebundeld in een beknopt overzicht.

Circulair Inkopen in 8 stappen

Handreiking voor iedereen die op zakelijk vlak te maken heeft met de inkoop van producten. Uitgangspunten, voorbeelden en heel veel kennis en praktijkervaring.

Circular Procurement in 8 steps

This English-language book is a guide to purchasing circular products. With starting points, examples and a lot of knowledge and practical experience.

Onderzoek voorwaarden gebruik bouwmarktplaatsen

Welke voorwaarden in het bouwproces zijn nodig zodat marktplaatsen voor bouwproducten toegevoegde waarde kunnen bieden?

A framework for circular buildings – indicators for possible inclusion in BREEAM

This report offers a strategic framework with conditions for a circular building. Which circular indicators can be added to the BREEAM-NL sustainability label?

Circulaire fietsbrug

De provincie Friesland deelt openbaar alle kennis rondom de biocomposiet fietsbrug Ritsumasyl. In het wikigedeelte vind je allerlei informatie, o.a. over de circulariteit en biobased materialen.

Aanpak Duurzaamheid GWW voor gemeenten

Handreiking voor gemeenten bij de aanpak van duurzame projecten binnen GWW. Beschrijving van de stappen die in zes prejectfases gezet kunnen worden.