Bronnen: DGBC
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over bron: DGBC. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
8 bronnen gevonden
CO₂-neutraal en circulair ontwerpen
Belangrijke thema's die aan bod komen, zijn: ontwerpen met een CO₂-budget, rekenen aan CO₂-emissies, ontwerpoplossingen per S-laag en het toepassen van hergebruikte en biobased materialen.
Duurzaam bouwen woordenboek
Het woordenboek bevat 264 veelgebruikte termen en afkortingen die betrekking hebben op duurzaam, CO2-neutraal, circulair, gezond en klimaatadaptief bouwen. De lijst wordt blijvend aangevuld.
Position Paper Whole Life Carbon
Wat houdt de Whole Life Carbon aanpak in om de bouw te verduurzamen?
Paris Proof Embodied Carbon Rekenprotocol
Het rekenprotocol Paris Proof Materiaalgebonden stelt partijen uit de keten in staat om te rekenen met de CO2-impact van hun nieuwbouw en renovatieprojecten aan de hand van hun MPG berekeningen.
Methode Adaptief Vermogen Gebouwen
De methode geeft een indicatie van het adaptief vermogen van een gebouw in een nog onbekende toekomst en bestaat uit een rekentool, gebruikersinstructie en onderbouwingsdocument Indicatoren.
Koplopers in utiliteitsbouw
DGBC heeft een analyse van kantoor- en industriegebouwen op MPG en circulariteit gemaakt. Gekeken is hoe deze gebouwen zich qua milieuprestatie (en de MPG) onderscheiden van andere ‘reguliere’ (minder goed scorende) utiliteitsgebouwen.
Circular Buildings – Verkenning schone en smet(te)loze materiaalstromen
Toxiciteit en verontreiniging zijn een spelbreker voor de circulaire bouweconomie. In dit rapport een schets van de problematiek, van bestaande instrumenten en hoe de goede kant op te sturen.
Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid
Doel van dit onderzoek is om 'losmaakbaarheid' toe te voegen in duurzame beoordelingsmodellen zoals BREEAM-NL en GPR gebouw. Het resultaat is een voorstel voor een meetmethodiek.