Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
518 bronnen gevonden
The EU playing field of circular construction: Mapping EU policies and impact
Om voorbereid te zijn op de volgende Europese wetgevingsperiode na 2024, heeft RWS de EU beleidsstudie geactualiseerd: EU beleid op het gebied van circulair bouwen
Een juridische mogelijkheid voor hoogwaardig hergebruik
Soms is het moeilijk om aan te tonen dat hergebruikte materialen voldoen aan de wettelijke eisen. In die gevallen kan de gelijkwaardigheidsbepaling uitkomst bieden. Deze factsheet maakt duidelijk hoe u de gelijkwaardigheidsbepaling kunt toepassen.
Woningbouw binnen planetaire grenzen
Deze verkenning laat zien wat de materiaalvraag, CO2-uitstoot en milieu-impact van de woningbouwopgave tot en met 2030 is. Er worden circulaire strategieën geschetst om de impact te verlagen.
PROBOS Bouwhout Europa infographic
Probos en Centrum Hout hebben voor PIANOo en RVO cijfers over de herkomst van bouwhout weergegeven in handige Infograhics. Hieruit blijkt: Nederland importeert jaarlijks 4,5 miljoen kuub hout voor de bouw.
PROBOS Bouwhout Europa uitleg infographic
Probos en Centrum Hout hebben voor PIANOo en RVO cijfers over de herkomst van bouwhout weergegeven in handige Infograhics. Hieruit blijkt: Nederland importeert jaarlijks 4,5 miljoen kuub hout voor de bouw. Dit is een uitleg van de infographic.
Rapport onderzoek gelijkwaardigheidsbepaling
In het Bouwbesluit is een artikel opgenomen dat de toepassing van innovatieve materialen en technieken mogelijk maakt: De gelijkwaardigheidsbepaling. Waar liggen de kansen?
Addendum Circulariteit bij nieuwbouw en bestaande bouw
Dit is een addendum bij het rapport 'Woningcorporaties aan de slag met circulair renoveren!' en de samenvatting daarvan
Scenario’s voor realisatie van een zeer lage MPG-score (0,5 of lager)
Onderzoek naar de verschillen tussen MPG-scores in de vergunningaanvraag en de daadwerkelijke realisatie. Het onderzoek biedt scenario’s voor realisatie van een zeer lage MPG-score (0,5 of lager).
Zo kan de circulaire bouw opschalen | Weg van bouwafval #7 | The Fixers
Mooi al die projecten en bevlogen ondernemers, maar hoe krijg je heel de Nederlandse bouw circulair? Heeft Vincent Gruis, hoogleraar TU Delft en voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouw het antwoord?