Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

486 bronnen gevonden

Duurzaam Gebouwd Podcast: Materialenpaspoort

Experts Marijn Emanuel (W/E Adviseurs), Bauke Geuzebroek (Knauf) en Menno Brouwer (RVO en Deelprogrammaleider B&U binnen het Transitiebureau) spreken over de zin van het materialenpaspoort.

Handboek Circulaire Gebiedsontwikkeling – Een integrale aanpak

Een handvat voor gemeenten en ontwikkelaars bij het integreren van circulariteit in gebiedsontwikkelingen om zo tot een nieuwe, integrale aanpak van gebiedsontwikkeling te komen.

Cobouw Podcast Doorzagen #23: ‘Verplicht demontageplan’

'Van circulair bouwen komt weinig terecht. Het is teveel recycling en greenwashing.' Dat zegt Menno Rubbens, DGA bij Cepezed Projects. 'Laat iedereen verplicht een demontageplan maken en indienen bij de aanvraag van de bouwvergunning.'

Circulaire dijken

In het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken Rijkswaterstaat en de waterschappen samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Hoe kunnen de circulaire ontwerpprincipes bij deze opgave als uitgangspunt worden genomen?

Circulaire bruggen en viaducten

Veel van de bestaande bruggen en viaducten in het RWS-areaal moeten vervangen of gerenoveerd worden. Dit biedt een kans om de circulaire ontwerpprincipes toe te passen: preventie, waardebehoud en waardecreatie.

Onderzoek voorwaarden gebruik bouwmarktplaatsen

Welke voorwaarden in het bouwproces zijn nodig zodat marktplaatsen voor bouwproducten toegevoegde waarde kunnen bieden?

Integrale Ontwerpmethode Openbare Ruimte

De geïntroduceerde ontwerpmethode, waarin de ondergrond en het meervoudig functiegebruik vooropstaan, programmeert de openbare ruimte integraal. De ontwerpmethode wordt in twee delen gepresenteerd.

Materialenpaspoort

Het materialenpaspoort bevat informatie over het soort materiaal, de hoeveelheden, de wijze van montage en de locatie van objecten. Bovendien kan informatie over kwaliteit en (financiële) waarde eraan worden gekoppeld.

Position Paper Whole Life Carbon

Wat houdt de Whole Life Carbon aanpak in om de bouw te verduurzamen?